Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ασδ

Χωρισμένο σε ενότητές και πολυσέλιδο το πόρισμα της διοικητικής έρευνες που διενήργησε ο υπαρχηγός της αστυνομίας Δημήτρης Δημητρίου το οποίο χθες παραδόθηκε στο Αρχηγό της δύναμης ο οποίος ακολούθως σήμερα το απόγευμα το έστειλε στην πολιτική του προϊστάμενο.

Το πόρισμα το οποίο αριθμεί περισσότερες από 20 σελίδες και είναι χωρισμένο σε τέσσερις ενότητες καταγράφει τα γεγονότα που έγιναν πριν από δέκα μέρες στο στάδιο «Τάσος Παπαδόπουλος- Ελευθερία» με τα σοβαρά επεισόδιά  που κράτησαν για περισσότερες από δύο ώρες.

Μεγάλο μέρος του πορίσματος ασχολείται με το κεφάλαιο των πληροφοριών που υπήρχαν πριν τον αγώνα την μέρα του αγώνα αλλά και κατά την διάρκεια των επεισοδίων. Καταγράφει επίσης τις ενέργειες που έγιναν από αξιωματικούς στους οποίους διαβιβάστηκαν συγκεκριμένες πληροφορίες αλλά και ποιες ενέργειες έγιναν και από πρόσωπα τα οποία φαίνεται να μην εντόπισαν αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την άφιξη λεωφορείων. 

Επίσης καταγράφει και την ενημέρωση που υπήρξε από συγκεκριμένα άτομα προς την ηγεσία για διάφορα γεγονότα που καταγράφηκαν την μέρα των επεισοδίων αλλά και τα επόμενα δύο 24ώρα αφού ως γνωστό το Αρχηγείο ενημερώθηκε από τα Μέσα Ενημέρωσης για το περιστατικό ξυλοδαρμού και κλοπής εξοπλισμού γυναικάς αστυνομικού που βρισκόταν στο καθήκον την Κυριακή.  

Να σημειωθεί ότι καταθέσεις γύροι από την συγκεκριμένη διοικητική έρευνα έδωσαν περισσότεροι από 30 αστυνομικοί ενώ και αρκετά έγγραφα βρίσκονται στο φάκελο που παραδόθηκε στην αρμόδια υπουργό. 

Αφού μελετηθεί το πόρισμα από την αρμόδια υπουργό αναμένονται και σχετικές ανακοινώσεις εάν συμφωνεί με τις εισηγήσεις  υπαρχηγού που διενήργησε την διοικητική αλλά και αρχηγού ο οποίος επίσης την μελέτησε για πιθανές πειθαρχικές ευθύνες .

Οι πληροφορίες του ΑΝΤ1 αναφέρουν ότι ο Υπαρχηγός φαίνεται να βρίσκει ευθύνες σε τρεις Αξιωματικούς της Δύναμης.

Όπως δήλωσε το μεσημέρι στην Βουλή η υπουργός Δικαιοσύνη, κληθείσα να τοποθετηθεί ως προς τις φωνές που υπάρχουν κατά καιρούς, σε σχέση με τις αλά καρτ ευθύνες γύρο από έρευνες που γίνονται και  δεν αγγίζουν τα ψηλά δώματα της Αστυνομίας.