Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ρητ

Είναι μόλις 16 χρόνων πολλά υποσχόμενος καλλιτέχνης και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 67ο διαγωνισμό της Eurovision που θα διεξαχθεί στο Λίβερπουλ στις 9, 11 και 13 Μαΐου.  Ο λόγος για τον Βίκτωρα Βερνίκο, τον νεαρότερο εκπρόσωπο που έχει στείλει ποτέ η Ελλάδα στη Eurovision.

Η μουσική υπήρχε στη ζωή του από τότε που θυμάται τον εαυτό του, εξομολογήθηκε ο ίδιος σε συνέντευξη του στο ant1live, καθώς προέρχεται από μουσική οικογένεια.

Σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών άρχισε μαθήματα πιάνου, στα οκτώ του μαθήματα φωνητικής, στα 10 του μαθήματα κιθάρας, ενώ μόλις στα έντεκα του χρόνια άρχισε να γράφει τα πρώτα δικά του τραγούδια.

Με το τραγούδι «What they say» δικής του σύνθεσης, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision. Όπως αποκάλυψε το τραγούδι αυτό εξυμνεί μια δύσκολη περίοδο της ζωής του που βίωσε και προσδοκεί το μήνυμα του να αγγίξει τον κόσμο που θα τον ακούσει.

«Αυτό το τραγούδι το επέλεξα γιατί είναι ένα από τα πιο ειλικρινή τραγούδια που έχω γράψει, το νιώθω με την καρδιά μου, το έγραψα για μια στιγμή άγχους που είχα στη ζωή μου».

Όλα τα τραγούδια που γράφει πηγάζουν από τα βιώματα και τα συναισθήματα του.

«Τα τραγούδια μου πηγάζουν από τα βιώματα μου και προσωπικά μου συναισθήματα, μπορεί  να μην είναι κάποια εμπειρία που έχω ζήσει αλλά ένα αληθινό συναίσθημα, όταν είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και το συναίσθημα σου όταν γράφεις βγάζεις κάτι πάρα πολύ όμορφο».

Προσδοκία του είναι να εμπνεύσει και άλλα άτομα να κάνουν πράγματα που αγαπούν.

«Ευκαιρία για να εμπνεύσω και άλλα άτομα για να κάνουμε πράγματα που άλλοι μπορεί να τους λένε ότι δεν γίνεται και να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που αγαπούν».

Τα όνειρα του άρχισαν να γίνονται πραγματικότητα εξομολογείται ενώ ευχή  του είναι να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται στον χώρο της μουσικής. Δηλώνει έτοιμος για τον διαγωνισμό της Eurovision δεν έχει καθόλου άγχος ενώ θα δώσει τον καλύτερο του εαυτό προκειμένου να φέρει την πρωτιά στην Ελλάδα.

«Έχω το δημιουργικό, το καθημερινό άγχος, γενικά έχω αυτοπεποίθηση. Ελπίζω να αρέσω σε εκατομμύρια κόσμο, θα κάνω το καλύτερο που μπορώ, θα προσπαθήσω να περάσω το συναίσθημα πάνω στη σκηνή και μετά στον κόσμο, ελπίζω να εμπνεύσουμε άτομα να κάνουν αυτό που αγαπάνε και να μην ακούνε όσους τους λένε ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι», μας λέει.

Καταλήγοντας εύχεται καλή επιτυχία και στη συμμετοχή της Κύπρου στην Eurovision, ενώ όπως είπε έχει γνωρίσει προσωπικά τον Εκπρόσωπο της Κύπρου, Andrew Lamprou και θέλει σύντομα να επισκεφθεί το νησί μας.

«Ο Andrew είναι πολύ καλό παιδί, ελπίζω να τα πάει πολύ καλά και η Κύπρος φέτος».

Ολόκληρη η συνέντευξη που παραχώρησε ο Βίκτωρας Βερνίκος στο ant1live: