Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ιθυ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία πλήρωσης των κενών θέσεων στην Αστυνομία, δήλωσε τη Δευτέρα ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου, ο οποίος σημείωσε πως τρέχει ήδη μια παλιά διαδικασία, ενώ θα διενεργηθούν εξετάσεις στις 8 Απριλίου του 2023 και για άλλες προσλήψεις.

Επίσης, είπε ότι έχουν κλείσει ημερομηνία με την Υπηρεσία Εξετάσεων εντός Δεκεμβρίου για εξετάσεις πρόσληψης Ειδικών Αστυνομικών, αλλά και τον Ιανουάριο του 2024 για την πρόσληψη Κανονικών Αστυνομικών.

Σύμφωνα με τον Στέλιο Παπαθεοδώρου η Αστυνομία «κάνει αγώνα δρόμου», ώστε να καλύψει το χαμένο έδαφος από την παγοποίηση των θέσεων μεταξύ 2013 και 2017.

Σε σχέση με τον αριθμό των θέσεων που έχουν προκηρυχθεί, αλλά και πόσες χρειάζεται ακόμα η Αστυνομία, ώστε να δηλώσει πλήρως στελεχωμένη, ο Αρχηγός ανέφερε πως οι κενές θέσεις που υπάρχουν είναι συνολικά 715, για να συμπληρώσει ότι από τις 715 οι 140 θέσεις είναι για Ειδικούς Αστυνομικοί.

Όπως συμπλήρωσε οι υπόλοιπες θέσεις αφορούν Κανονικούς Αστυνομικούς, ενώ σημείωσε πως υπάρχουν και 45 θέσεις εξειδικευμένων μελών, δηλαδή πιλότους, καπετάνιους, νομικούς κ.λπ, που είναι μια διαφορετική ιεραρχία στην πυραμίδα της Αστυνομίας.

Εξάλλου, πρόσθεσε ότι όλες αυτές οι θέσεις, μαζί με τις άλλες 350 θέσεις, που δόθηκαν σε μέλη και που βρίσκονται στην Ακαδημία για εκπαίδευση, βρίσκονται σε μια «γεμάτη ανάπτυξη».

Ανέφερε ακόμα ότι ένας «μεγάλος αριθμός» αστυνομικών, που προσλήφθηκαν τον Ιούλιο του 2020, ολοκληρώνουν τον Απρίλιο του 2024 την εκπαίδευσή τους.

«Αυτό που μπορεί να πει κάποιος είναι ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο που μπορούμε να κάνουμε σε σχέση με τις προσλήψεις. Είναι όλα σε πλήρη εξέλιξη», είπε.