Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Πρίγκιπας Μονακό Αλβέρτος

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β' βρίσκεται την Κύπρο για σύντομη επίσκεψη, μετά από πρόσκληση του προσωπικού του φίλου - Κύπριου επιχειρηματία, κ. Τζον Χριστοδούλου.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, το Πρίγκιπα θα υποδεχθεί ο κ. Τζον Χριστοδούλου με ένα σφηνάκι του κυπριακού ποτού Ζιβανία!

Μεταξύ άλλων πολιτιστικών χώρων, ο κ. Χριστοδούλου θα ξεναγήσει τον Πρίγκιπα στο διάσημο χωριό Λεύκαρα, ένα μέρος με πλούσια ιστορία. Όπως λέγεται, ο Λεονάρντο ντα Βίντσι επισκέφθηκε τα Λεύκαρα ως προσκεκλημένος της Αικατερίνης Κορνάρου - Βασίλισσας της Κύπρου και αγόρασε ένα παραδοσιακό κέντημα, το οποίο δώρισε στον Καθεδρικό Ναό του Μιλάνου.

Ο Πρίγκιπας και οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι από το Μόνακο θα παρακαθίσουν σε δείπνο σε γνωστό ξενοδοχείο της Λεμεσού, όπου θα σερβιριστεί παραδοσιακή Κουμανταρία 50 ετών. Στο δείπνο θα παραστεί και ο νεοεκλεγείς, νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, γνωστός για τον ισχυρό προσανατολισμό του στην ενίσχυση των ευρωπαϊκών δεσμών της Κύπρου. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, θα απονεμηθεί βραβείο στον Πρίγκιπα Αλβέρτο Β' για τη συνολική του συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος.

Οι 35 προσκεκλημένοι του κ. Τζον Χριστοδούλου που επισκέπτονται την Κύπρο, θα έχουν μια σύντομη γνωριμία με το νησί μας. Θα παρευρεθούν επίσης στην τελετή βράβευσης που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Απριλίου στο Monte Caputo στη Λεμεσό για τον παγκύπριο σχολικό διαγωνισμό «Love Cyprus» που διοργανώνει το Yianis Christodoulou Foundation.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, οκτώ σχολεία θα βραβευτούν για τα αριστουργήματά τους με χρηματικά έπαθλα ύψους €180.000, καθώς ήταν πάντα πάθος του κ. Χριστοδούλου να διδάξει στα παιδιά να εργάζονται σκληρά και να κερδίζουν δικαιωματικά αυτό που επιδιώκουν. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με μια υπέροχη συναυλία από τον αγαπημένο τραγουδιστή, Κωνσταντίνο Αργυρό.

Ανάμεσα στους καλεσμένους είναι ο Christian Moore, σκηνοθέτης και γιος του διάσημου ηθοποιού Roger Moore, η Άννα Βίσση και η Μαριάννα Λάτση, οι οποίοι θα είναι και κριτές στον τελικό του Διαγωνισμού.

Κατά τη διάρκεια του σύντομου ταξιδιού τους στην Κύπρο, οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι αναμένεται να ξεναγηθούν στα Λεύκαρα, στο Όμοδος, στο Κούριο και στην παλιά πόλη της Λεμεσού.