Τηλεόραση Ραδιόφωνο
απατη

Ιδιαίτερη προσοχή συστήνει η Αστυνομία, μετά από νέες αναφορές και καταγγελίες για απάτη που συνεχίζει να διαπράττεται με σκοπό την κλοπή χρημάτων.

Συγκεκριμένα, οι δράστες της απάτης, επικοινωνούν τηλεφωνικά με πολίτες και παριστάνοντας τους γιατρούς, αναφέρουν ψευδώς ότι κάποιο συγγενικό πρόσωπο των πολιτών που απαντούν στη τηλεφωνική κλήση, έχει τραυματιστεί και χρειάζεται άμεσα χειρουργική επέμβαση και άλλη ιατρική περίθαλψη. Οι δράστες ζητούν από τους πολίτες να καταβάλουν άμεσα μεγάλα χρηματικά ποσά για τα ιατρικά έξοδα.

Οι δράστες φαίνεται ότι σε κάποιες περιπτώσεις καλούν από απόκρυψη κλήσης και ζητούν από τους πολίτες να μην διακόψουν την τηλεφωνική κλήση, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επικοινωνήσουν με το συγγενικό τους πρόσωπο ή την Αστυνομία.

Αναφορές έχουν γίνει στην Αστυνομία και για δράστες που παριστάνουν τους αστυνομικούς, αναφέροντας στους πολίτες πως πρέπει να καταβάλουν χρηματικό ποσό, ώστε συγγενικό τους πρόσωπο που ενεπλάκη και τραυματίστηκε σε τροχαία σύγκρουση, να βοηθηθεί από τους αστυνομικούς που διερευνούν τις ευθύνες πρόκλησης της τροχαίας σύγκρουσης.

Η Αστυνομία συστήνει ιδιαίτερη προσοχή, τονίζοντας ότι τέτοιες τηλεφωνικές επικοινωνίες και ισχυρισμοί είναι ψευδείς και αποσκοπούν στην εξαπάτηση των πολιτών και στην κλοπή μεγάλων χρηματικών ποσών. Την ίδια στιγμή η Αστυνομία απευθύνει έκκληση στο κοινό όπως, σε περίπτωση που δεχθεί παρόμοιου τύπου τηλεφωνήματα, να ενημερώσει άμεσα την Αστυνομία, επικοινωνώντας με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με τα Επαρχιακά ΤΑΕ, ή με τη Γραμμή του Πολίτη, στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.