Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Λένια σοφοκλέους

Έφυγε η δημοσιογράφος, συγγραφέας, ποιήτρια, αγωνίστρια, Λένια Σοφοκλέους την Πέμπτη, στην Πάφο.

Η Λένια με δύναμη ψυχής αγωνίστηκε θαρραλέα απέναντι στην ασθένεια που την ταλαιπωρούσε εδώ και δύο χρόνια.

Μέσα από συνεντεύξεις της στο ΚΥΠΕ είχε αναφερθεί στην αγάπη της για παλιές εικόνες της Πάφου, για την δράση της για μια πόλη καλύτερη πιο ανθρώπινη, με πράσινο και φυσικό περιβάλλον, αλλά και για τους αγώνες της για έναν καλύτερο κόσμο πιο ανθρώπινο. Εκτιμούσε πως ο μεγαλύτερος πλούτος είναι να ζεις ευτυχισμένος με τα λίγα αφού, όπως έλεγε, όταν ο νους είναι ικανοποιημένος κάθε επιθυμία εκλείπει. Ήξερε και έλεγε πως η ελπίδα βασίζεται στους νέους.

Η κηδεία της Λένιας Σοφοκλέους θα τελεστεί το Σάββατο στις 13:00 στην Ιερά Μητρόπολη Πάφου και η ταφή της θα γίνει στο κοιμητήριο στην Κάτω Πάφο. Έκκληση της οικογένειας είναι όπως αντί στεφάνων να δίδονται εισφορές για τον ΠΑΣΥΚΑΦ και για την οικογένεια.

Η Λένια Σοφοκλέους εγκαταλείπει δύο κόρες και τρία εγγονάκια.

Η Λένια Σοφοκλέους σπούδασε δημοσιογραφία στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία. Εργάστηκε για χρόνια ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Διετέλεσε μέλος της Ενωσης Λογοτεχνών.

Οι ποιητικές της συλλογές, η νουβέλα της “Το μπλε παγκάκι”, διηγήματα και θεατρικά της κείμενα, βρίσκονται στις βιβλιοθήκες κοινοτήτων και Πανεπιστημίων σε διάφορες χώρες του κόσμου, όπως η περίφημη γυάλινη βιβλιοθήκη “Γκαριμπάλντι” στην Ιταλία, το ελληνόφωνο τμήμα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, στο Χάρβαρντ, στην Αγία Πετρούπολη, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και αλλού.

Η πιο πρόσφατη και τελευταία ποιητική συλλογή της δημοσιογράφου, συγγραφέως και ποιήτριας, Λένιας Σοφοκλέους φέρει τον τίτλο “Ανά- Κατα ποιήματα». Ηταν η έκτη ποιητική της συλλογή.