Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αρχηγείο αστυνομιας

Οι εξελίξεις που καταγράφονται τα τελευταία 24ώρα στην Αθήνα με την σύλληψη δύο προσώπων από το Πακιστάν τα οποία φαίνεται να σχεδίαζαν τρομοκρατικό κτύπημα θορύβησαν και τις Κυπριακές αρχές.

Στο άκουσμα της χώρας από την οποία προέρχονται οι δύο συλληφθέντες οι αρμόδιοι έφεραν στο μυαλό τους την υπόθεση που καταγράφηκε στις 27 Σεπτεμβρίου του 2021 όταν οι αρχές μετά από συντονισμένη επιχείρηση πέρασαν χειροπέδες σε 38χρονο Αζέρο ο οποίος  σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης θα πραγματοποιούσε κτύπημα εναντίον επιχειρηματία από το Ισραήλ και στενών του συνεργατών . Ως γνωστό για την ίδια υπόθεση είχαν συλληφθεί και τέσσερις Πακιστανοί και ένας Λιβάνιος .

«Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουμε ενώπιον μας δεν υπάρχει καμία σύνδεση των δύο αυτών προσώπων με την Κύπρο όμως η ενημέρωση που έχουμε λάβει και αναμένεται να λάβουμε και άλλα στοιχεία τα οποία έχουμε ζητήσει  αποσκοπεί στην συλλογή περαιτέρω στοιχείων  για τα συγκεκριμένα πρόσωπα για σκοπούς διαχείρισης ανάλυσης και αξιοποίησης τυχών πληροφοριών που μας αφορούν», σημείωσε η Λειτουργός του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας, Ελένη Κωνσταντίνου. 

Την ίδια ώρα οι αρχές έχουν αυξήσει  και τα μέτρα που λαμβάνονται σε κτήρια συμφερόντων του Ισραήλ και σε αυτά συμμετέχουν μέλη του ειδικού αντιτρομοκρατικού και του κλάδου πληροφοριών.