Τηλεόραση Ραδιόφωνο
επεισόδια στάδιο Ελευθερία

Συνεχίζεται ο απόηχος των θλιβερών επεισοδίων της περασμένης Κυριακής στο στάδιο "Τάσσος Παπαδόπουλος - Ελευθέρια" με νέες πληροφορίες να αποκαλύπτονται αναφορικά με κενά και παραλείψεις. 

Για τα επεισόδια μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» ο Πρόεδρος του Κλάδου της Αστυνομίας «Ισότητα», Νίκος Λοϊζίδης αναφέροντας ότι «η έρευνα θα γίνει και θα βρούμε φως στο τούνελ, αν και η διαδικασία καθίσταται δυσκολότερη από την στιγμή που δεν έχει σχέση ποιος κάνει την έρευνα μιας και τα πρωτόκολλα είναι φτιαγμένα να φταίνε οι χαμηλόβαθμοι». 

Ο Πρόεδρος του κλάδου αστυνομίας αναφέρθηκε και στα μέτρα που αποφάσισε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο χαρακτηρίζοντας τα μη ρεαλιστικά και μη άμεσα. «Για την επίλυση του προβλήματος και τον περιορισμό τέτοιων επεισοδίων σημειώνοντας ότι μόνο η Λευκωσία χρειάζεται πάνω από 100 αστυνομικούς». 

Νίκος Λοϊζίδης - Πρόεδρος Κλάδου Αστυνομίας Ισότητα

Χρειάζονται αντιοχλαγωγικά οχήματα, άμεσος εξοπλισμός και άλλα εφόδια τα οποία δεν υπάρχουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1 αναφορικά με τα επεισόδια προκύπτει ότι:

- Την Κυριακή οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να δουν τις πέτρες που τους έριχναν, μιας και τα κράνη τους είναι εντελώς φθαρμένα.

- Τα ρόπαλα χρονολογούνται και για το λόγο αυτό ένα ρόπαλο αστυνομικού έγινε κομμάτια.

- Πολλές ασπίδες προστασίας είχαν σπάσει καθώς και αυτές χρονολογούνται. 

1

Νίκος Λοϊζίδης - Πρόεδρος Κλάδου Αστυνομίας Ισότητα

Αυτός ο εξοπλισμός είναι απαρχαιωμένος. Για να καλυφθούν οι ανάγκες διαμοιράζεται μεταξύ συναδελφων.

Ναρκωτεστ και αλκοτεστ στα γήπεδα

Ο κ. Λοϊζίδης μίλησε και για τα νάρκοτεστ - άλκοτεστ επισημαίνοντας ότι για ευνόητος λόγους δεν μπορεί να εφαρμοστεί τέτοιες έλεγχος στις ουρές αναμονής των γηπέδων. Υπάρχουν άλλες διαδικασίες οι οποίες ωστόσο δεν μπορούν να εφαρμοστούν τη συγκεκριμένη περίοδο.

Κύκλωματα παρακολούθησης

Ακόμη ένα από τα προβλήματα είναι και τα συστήματα παρακολούθησης τα οποία δεν λειτουργούν σε όλα τα γήπεδα, καθώς έχει εγκριθεί νομοθεσία η οποία αναφέρει ότι όταν οι φίλαθλοι είναι κάτω από 2000 άτομα, δεν χρειάζονται κυκλώματα παρακολούθησης.

Σύνδεσμοι φιλάθλων

Ο Νίκος Λοϊζίδης αναφέρθηκε και στους συνδέσμους φιλάθλων τονίζοντας ότι επέστρεψαν στα γήπεδα αλλά δεν ασχολήθηκε κανένας μαζί τους. «Δεν παρέδωσαν ποτέ τα μητρώα τους. Είχαμε προτείνει 24 ώρες πριν από κάθε αγώνα να παραδίδεται στους αρμόδιους, κατάλογος με τα μητρώα των οπαδών, κάτι το οποίο και δεν έγινε ποτέ".

Σε ερώτηση δημοσιογράφου του ΑΝΤ1 για το κατά πόσο υπάρχουν αντιπυρικές στολές στην ΜΜΑΔ οι οποίες είναι ληγμένες, ο κ. Λοϊζίδης επιβεβαίωσε την πληροφορία επισημαίνοντας ότι υπάρχει κίνδυνος για τα μέλη της Δύναμης καθώς δεν παρέχουν πλήρη προστασία.