Τηλεόραση Ραδιόφωνο
χακερ

Δεν θα τεθούν σε λειτουργία στις 5 Απριλίου οι υπηρεσίες του Κτηματολογίου που υπέστησαν ζημιά μετά την κυβερνοεπίθεση κάτι που αναμένεται να γίνει στις 10 του μήνα.

Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του Τμήματος Κτηματολογίου Ελίκκο Ηλία, ακόμη δεν μπορεί να τεθεί το σύστημα του Κτηματολογίου σε πλήρη λειτουργία.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Μέρα Μεσημέρι ο κ. Ηλία, ανέφερε «είχαμε προγραμματίσει να ανοίγαμε το σύστημα στις 5 Απριλίου. Δυστυχώς αυτή η ημερομηνία μετακινείται για τις 10 Απριλίου. Από τις τεχνικές συναντήσεις που είχαμε και οι ειδικοί που εργάζονται για να τεθούν τα συστήματα σε κανονική λειτουργία, μας ενημέρωσαν ότι είναι ασφαλέστερο να γίνουν ακόμη κάποιοι έλεγχοι για τους οποίους απαιτούνται ακόμη κάποιες ημέρες. Το Κτηματολόγιο διαθέτει μια τεράστια υποδομή προγραμμάτων λογισμικού και εξοπλισμού την οποία ελέγχουμε, αναβαθμίζουμε, εκσυγχρονίζουμε και αναδιατάσσουμε προκειμένου να λειτουργήσουμε με ασφάλεια. Το νέο μας πρόγραμμα θα τεθεί σε λειτουργία στις 10 Απριλίου» τόνισε ο κ. Ηλία.

Εξήγησε επίσης ότι κάποιες λειτουργίες ήδη τέθηκαν σε λειτουργία αλλά ακόμα δεν άνοιξε η πύλη του Κτηματολογίου.