Τηλεόραση Ραδιόφωνο
2

Χειροπέδες σε 42χρονο, ο οποίος εξαπατούσε και έκλεβε κατ` εξακολούθηση  ηλικιωμένους,  προσποιούμενος τον λειτουργό της ΑΗΚ,  πέρασε το πρωί η Αστυνομία. 

 Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Εκπρόσωπο Τύπου της ΑΔΕ Λεμεσού, Μαρίνο Βασιλείου, «αρχικά κατεβάζει τον κεντρικό διακόπτη εξωτερικά όπως διαπιστώθηκε. Εμφανίζεται εκεί ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην περιοχή και ότι ως αρμόδιος της Ηλεκτρικής πήγε να το επιδιορθώσει. Ακολούθως μπαίνει να δει τον κεντρικό διακόπτη εσωτερικά του σπιτιού και σε κάποια φάση όταν δεν τον βλέπει η παραπονούμενη κλέβει ότι βρει μπροστά του».
 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΤΑΕ Λεμεσού, στις 22 Μαρτίου, ο 42χρονος φέρεται να μετέβη στην οικία 77χρονης και αφού έκλεισε τον γενικό διακόπτη παροχής ρεύματος, προσποιήθηκε συνεργάτη της ΑΗΚ, ο οποίος θα αποκαθιστούσε τη βλάβη.  Σύμφωνα με την καταγγελία, ο δράστης διέλαθε της προσοχής της ηλικιωμένης και έκλεψε από την οικία της χρηματικό ποσό 450 ευρώ, ενώ στη συνέχεια επανέφερε τον διακόπτη, λέγοντας πως είχε επιδιορθώσει τη βλάβη.

 Όπως δήλωσε ο κ. Βασιλείου, «ενώ σε δεύτερη περίπτωση μιας 76χρονης της πήρε το πορτοφόλι που είχε μέσα 200 ευρώ, το δελτίο ταυτότητας της, την άδεια οδηγού της καθώς και την πιστωτική της κάρτα, ακολούθως όπως φάνηκε την χρησιμοποίησε σε μηχανή ΑΤΜ όπου απέσπασε σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις τα χρηματικά ποσά των 200, 150 και 100 ευρώ».

Η αστυνομία εξετάζει και άλλες παρόμοιες υποθέσεις, όπου άγνωστος άντρας  ισχυριζόταν ότι υπήρχε κάποια βλάβη στο μετρητή, αναγκάζοντας τους ενοίκους να τον πληρώσουν για να επιδιορθώσει  τάχα τη βλάβη, προκειμένου να  μην χρεωθεί  περισσότερο ο λογαριασμός του ρεύματος.