Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ψευδοπολίτης

Την κινητοποίηση της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου έχει προκαλέσει η δημοσίευση φωτογραφίας από τη Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ενός αστυνομικού, προφανώς τουρκοκυπριακής καταγωγής, στη στολή του οποίου είναι επικολλημένη η σημαία του ψευδοκράτους.

Η Ομοσπονδία έχει συντάξει επιστολή που απευθύνεται προς τον διοικητή της Μητροπολιτικής Αστυνομίας σερ Μαρκ Ρόουλι δηλώνοντας ότι η κυπριακή παροικία θέλει να δει την ανάληψη δράσεων που θα δε επιτρέψουν ξανά στο μέλλον την επανάληψη τέτοιων λαθών.

sadasdsa
H επίμαχη ανάρτηση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας

Μέσω διαδικτύου η Ομοσπονδία καλεί τα μέλη της παροικίας να υπογράψουν την ανοιχτή επιστολή.

Όπως τονίζεται στην επιστολή, η Μητροπολιτική Αστυνομία υιοθετεί την ξεκάθαρη θέση της βρετανικής Kυβέρνησης ότι δεν αναγνωρίζει το παράνομο καθεστώς στην κατεχόμενη Κύπρο.

Από τη στιγμή που το σώμα έχει «θεμελιώδη ευθύνη» να τηρεί το νόμο, η Ομοσπονδία χαρακτηρίζει «απογοητευτικό» το περιστατικό, που όπως επισημαίνεται δεν είναι το πρώτο.

Όταν η σημαία του ψευδοκράτους εμφανίστηκε σε ανάρτηση στο λογαριασμό της Μητροπολιτικής Αστυνομίας στο Twitter το 2018 οι υπεύθυνοι απολογήθηκαν και έδωσαν τη διαβεβαίωση ότι το λάθος δεν επρόκειτο να επαναληφθεί. 

Ομοίως το 2021 η εν λόγω σημαία αφαιρέθηκε από σήμα ειδικής μονάδας της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, πάλι με απολογίες.

Η επιστολή καταλήγει σχολιάζοντας ότι δεν προκαλεί λοιπόν έκπληξη η πρόσφατη έκθεση της βαρόνης Κέισι που ανέφερε πως η Μητροπολιτική Αστυνομία πρέπει να οικοδομήσει εμπιστοσύνη με τις κοινότητες του Λονδίνου, καθώς ο σεβασμός για το σώμα έχει πέσει στο ναδίρ.

«Δυστυχώς, οι επανειλημμένες προβολές αυτής της αποσχιστικής σημαίας δείχνουν ότι η Μητροπολιτική Αστυνομία αποτυγχάνει να δείξει στην κυπριακή κοινότητά μας ότι ενδιαφέρεται για αυτήν και ότι τη σέβεται», καταλήγει η επιστολή.