Τηλεόραση Ραδιόφωνο
προσφυγικός συνοικισμός

Συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και τους απαραίτητους πόρους για την αναδόμηση των συνοικισμών του Δήμου Στροβόλου ζήτησε η Επιτροπή Προσφύγων κατά τη συνεδρία που έλαβε χώρα την Τρίτη, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα διαβίωσης που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των εν λόγω συνοικισμών.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας ο αναπληρωτής πρόεδρος της επιτροπής και βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης είπε πως η συζήτηση περιλάμβανε ενημέρωση για το πρόγραμμα αναδόμησης των πολυκατοικιών στον Στρόβολο, κατά την οποία ειπώθηκε ότι υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα το οποίο η επιτροπή έχει ζητήσει ώστε να γνωρίζει πότε θα ολοκληρωθεί η αντικατάσταση των προβληματικών πολυκατοικιών με την ανέγερση νέων.

Προσέθεσε πως η επιτροπή συζήτησε με τον Δήμαρχο Στροβόλου το ζήτημα των περιβαλλόντων χώρων στους συνοικισμούς, όπως τα πεζοδρόμια, οι δρόμοι, οι αποχετεύσεις και οι χώροι πρασίνου, σημειώνοντας πως παρατηρείται ένα παραμελημένο και εγκαταλελειμμένο σκηνικό.

Συμπλήρωσε πως παρότι οι περιβάλλοντες χώροι έχουν δοθεί μετά την τιτλοποίηση στους δήμους, δεν έχουν δοθεί ούτε τα κονδύλια, ούτε το προσωπικό για τη συντήρηση και τη στήριξη των συνοικισμών, προσθέτοντας πως ελέχθη χαρακτηριστικά ότι κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει ένας οδοκαθαριστής για κάθε συνοικισμό, κάτι που δεν υφίσταται επί του παρόντος.

«Από την καθημερινή μας επαφή με τους ανθρώπους των συνοικισμών διαπιστώνουμε πως υπάρχει ένα πρόβλημα σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες και την επαφή αυτών των ανθρώπων με το Τμήμα Πολεοδομίας, άνθρωποι που προέρχονται κυρίως από τα λαϊκά στρώματα και συνταξιούχοι, οι οποίοι αντικειμενικά δεν καταλαβαίνουν περίπλοκες διαδικασίες», τόνισε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, προσθέτοντας πως θα πρέπει οι διαδικασίες να απλοποιηθούν για να μπορούν οι άνθρωποι που διαβιούν στους συνοικισμούς να απευθύνονται και να λαμβάνουν τις απαντήσεις που πρέπει.

Κλείνοντας, ο κ. Χριστοφίδης είπε πως σε έκτακτη συνεδρία την ερχόμενη Παρασκευή η Επιτροπή Προσφύγων θα ενημερωθεί από τον Υπουργό Εσωτερικών για το ολοκληρωμένο σχέδιο για τις επικίνδυνες και προβληματικές πολυκατοικίες των συνοικισμών.

«Θα συνεχίζουμε να πιέζουμε ώστε αυτά τα ζητήματα να αντιμετωπιστούν», κατέληξε.