Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Αυθόρμητη στάση εργασίας από τις 7 μέχρι τις 9 σήμερα το πρωί, πραγματοποιήθηκε στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, στην οποία συμμετείχαν τα μέλη της Αερολιμενικής Υπηρεσίας, της Υπηρεσίας Ασφάλειας της Πολιτικής Αεροπορίας και βοηθοί λειτουργοί αεροπορικών κινήσεων, διαμαρτυρόμενοι μεταξύ άλλων για υποστελέχωση.

Σε δηλώσεις του ο Άγγελος Χατζησταυρής, Πρόεδρος του Κλάδου Πολιτικής Αεροπορίας της ΠΑΣΥΔΥ ανέφερε πως «με μεγάλη μας λύπη και με αίσθημα αγανάκτησης, μέλη μας που ανήκουν στην κλαδική της ΠΑΣΥΔΥ του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας αναγκάστηκαν να κατέλθουν σε αυθόρμητη στάση εργασίας σήμερα στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου».

Πρόσθεσε ότι «οι λόγοι που ανάγκασαν το προσωπικό να κατέλθει σε στάση εργασίας είναι οι μονομερείς και ετσιθελικές αποφάσεις του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας το οποίο παραβιάζει γραπτές συμφωνίες που έχουν συνομολογηθεί στην Μεικτή Επιτροπή Προσωπικού». 

Ουσιαστικά, ανέφερε, «η διεύθυνση  βάζει ταφόπλακα στην Αερολιμενική Υπηρεσία καταργώντας όλες τις οργανικές θέσεις και το μέλλον των υπαλλήλων προδιαγράφεται αβέβαιο». 

Συγκεκριμένα σημείωσε «η Υπηρεσία παρουσιάζει σοβαρά λειτουργικά προβλήματα υποστελέχωσης αφού δεν προσλαμβάνονται νέοι υπάλληλοι για να καλυφθούν οι ανάγκες, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των αερολιμένων και των επιβατών».