Τηλεόραση Ραδιόφωνο
τ43

Στην αντεπίθεση πέρασε η Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία κάθεται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, κατηγορούμενη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονία σε βάρος της κόρης της Τζωρτζίνας.

Η κατηγορούμενη μητέρα, δια του δικηγόρου της Αλέξη Κούγια, ανακοίνωσε ότι υποβάλλει μήνυση στους παιδιάτρους του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου για την ανακοπή που υπέστη το 9χρονο κοριτσάκι και την οδήγησε σε τετραπληγία.

Συγκεκριμένα ο κ. Κούγιας ανέφερε ότι θα πρέπει να ερευνηθούν οι γιατροί του Καραμανδάνειου για σωματική βλάβη εξ αμέλειας από υπόχρεο αλλά και για τα αδικήματα της ψεύδους βεβαίωσης και της ψεύδους κατάθεσης.

Ζητά κλήτευση της παιδοκαρδιολόγου Αγγελικής Καρατζά

Μάλιστα, ο κ. Κούγιας υπέβαλλε αιτήματα προκειμένου να κλητευθεί η παιδοκαρδιολόγος Αγγελική Καρατζά, αλλά και να αναγνωσθεί η κατάθεση της που έχει δοθεί στο πλαίσιο της ανάκρισης για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Μεταξύ άλλων ο συνήγορος ανέφερε: «Η κυρία Καρατζά διαψεύδει τους γιατρούς στο Καραμανδάνειο που λένε ότι επικοινώνησαν μαζί της οποτεδήποτε πριν η Τζωρτζίνα πάθει την ανακοπή. Η κατάθεσή της οδηγεί σε πλήρη κατάρρευση της κατηγορίας για απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς διαψεύδει ότι δήθεν επικοινώνησαν μαζί της είτε κατά την εισαγωγή, είτε κατά τη νοσηλεία. Η μοναδική επικοινωνία που είχαν μαζί της ήταν μετά την ανακοπή, όταν την ρώτησαν αν είχε εξετάσει ποτέ τη Τζωρτζίνα στο παρελθόν».

Λαμβάνοντας το λόγο η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να κλητευθεί η κ. Καρατζά αναφέροντας μεταξύ άλλων στη σχετική τοποθέτηση της στη δίκη: «Έχει προκύψει από την αποδεικτική διαδικασία ότι οι γιατροί καταθέτουν ότι επικοινώνησαν μαζί της. Υπάρχει λόγος κλήτευσης της, λοιπόν, για να καταθέσει. Σχετικά με το αίτημα ανάγνωσης του εγγράφου της κατάθεσής της, που ανήκει σε άλλη δικογραφία και αφορά τα αλλά παιδιά, θεωρώ ότι δεν πρέπει να αναγνωσθεί στο παρόν δικονομικό στάδιο. Πρέπει να επιφυλαχθούμε».

Πηγή: protothema.gr