Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Εμιλυ Γιολίτη

Η Αστυνομία τοποθετήθηκε και ξεκαθάρισε ότι σε ό,τι αφορά την υπόθεση του θανατηφόρου στη Λεμεσό και τις αιχμές που αφέθηκαν, κανένα πολιτικό πρόσωπο δεν εμπλέκεται ή αναμειγνύεται.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Εμιλυ Γιολίτη, με ανάρτησή της στο twitter ανέφερε: «Πολύ βαριά η κατηγορία. Άλλη μια φορά καλούμαι να αποδείξω πως δεν είμαι ελέφαντας. Ουδεμία σχέση είχα με θανατηφόρο τροχαίο και καλώ όσους δημοσίευσαν ή αναδημοσίευσαν να τεκμηριώσουν ή να απολογηθούν και την Αστυνομία να τοποθετηθεί.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Μέρα Μεσημέρι η Ελένη Κωνσταντίνου από το Γραφείο Τύπου της Αστυνομίας τόνισε ότι όσα έχουν δημοσιοποιηθεί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν ευσταθούν και δεν αναφέρονται σε πραγματικά γεγονότα.

Για το θέμα τοποθετήθηκε νωρίς το απόγευμα η Αστυνομία μέσω δελτίου Τύπου, στο οποίο αναφέρει πως «τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν συγκάλυψη του δυστυχήματος συνεπεία εμπλοκής σε αυτό συγκεκριμένων προσώπων, δεν ανταποκρίνονται ποσώς στην πραγματικότητα και απορρίπτονται κατηγορηματικά».

Ενώ προσθέτει πως τα άτομα που «φωτογραφίζονται» δεν κατείχαν τέτοια οχήματα.

Σε ανακοίνωση της, η Αστυνομία υπενθυμίζει ότι τα δημοσιεύματα και οι αναρτήσεις σε ΜΚΔ, αφορούν σε δυστύχημα όπου έχασε τη ζωή του 17χρονος οδηγός μοτοποδηλάτου και τραυματίστηκε συνομήλικος συνεπιβάτης του.

«Κατά τη διερεύνηση του θανατηφόρου δυστυχήματος εξασφαλίστηκε μαρτυρία ότι, αυτοκίνητο το οποίο οδηγείτο από άγνωστη γυναίκα, χωρίς άλλο επιβάτη, και ακολουθούσε το μοτοποδήλατο στο οποίο επέβαιναν οι δύο νεαροί, επιχειρώντας να τους προσπεράσει, εισήλθε μερικώς στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας», προστίθεται.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζει η ανακοίνωση, άλλο όχημα που κινείτο στην αντίθετη λωρίδα κυκλοφορίας, στην προσπάθεια του να αποφύγει την σύγκρουση, έκανε ελιγμό, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το μοτοποδήλατο των νεαρών.

Η Αστυνομία υπογραμμίζει ότι προέβη σε ευρείας κλίμακας εξετάσεις και αξιολόγησε κάθε διαθέσιμη πληροφορία που είχε τεθεί ενώπιον της, χωρίς ωστόσο να εντοπισθεί το άλλο εμπλεκόμενο όχημα που προσπέρασε τα θύματα.

Σημειώνεται, επίσης, ότι τα πρόσωπα που «φωτογραφίζονται» στις εν λόγω αναρτήσεις, κατά τον ουσιώδη χρόνο, δεν ήταν κάτοχοι μηχανοκινήτων οχημάτων του ιδίου τύπου, μάρκας ή χρώματος με το αναζητούμενο όχημα που εμπλεκόταν στο δυστύχημα.

«Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν συγκάλυψη του δυστυχήματος συνεπεία εμπλοκής σε αυτό συγκεκριμένων προσώπων, δεν ανταποκρίνονται ποσώς στην πραγματικότητα και απορρίπτονται κατηγορηματικά», συμπληρώνει η Αστυνομία.

Τέλος καλεί οποιοδήποτε πρόσωπο γνωρίζει ή κατέχει οποιαδήποτε πληροφορία σε σχέση με το εν λόγω δυστύχημα, να επικοινωνήσει με το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού ή τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό.