Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γερ

Το συντομότερο αναμένει ότι θα υπάρξει εκδήλωση της μεσολαβητικής προσπάθειας του υπουργείου Εργασίας για το θέμα της ΑΤΑ, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Παναγιώτου στον ΑΝΤ1, σημειώνοντας ότι στις επόμενες ημέρες θα έχει επαφές με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς. Μιλώντας στην εκπομπή Μέρα Μεσημέρι ανέφερε ότι εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξουν ανακοινώσεις και για τη λειτουργία της βοηθητικής τηλεφωνικής γραμμής 1450 αν και στόχος του είναι η έγκαιρη καταβολή των συντάξεων και των επιδομάτων σε περίοδο όχι μεγαλύτερη του ενός μηνός.

Απαντώντας ερωτήσεις για την μεσολαβητική προσπάθεια του υπουργείου του για το θέμα της ΑΤΑ, ανέφερε ότι έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους. Αύριο θα έχει συνάντηση με την ΣΕΚ, μεθαύριο με την ΠΕΟ και θα ακολουθήσουν συναντήσεις με την ΠΑΣΥΔΥ, την ΟΕΒ και το ΚΕΒΕ. Όπως είπε στόχος είναι να υπάρξει κατάληξη το συντομότερο και αφού ο ίδιος κρίνει ότι υπάρχει περιθώριο για κατάθεση μεσολαβητικής πρότασης για την ΑΤΑ, η οποία θα οδηγήσει σε συμφωνία, θα την καταθέσει.  

Στην ερώτηση εάν θα διευρυνθεί και ο κύκλος των εργαζομένων που θα παίρνουν ΑΤΑ απάντησε ότι τώρα καλύπτονται από την ΑΤΑ γύρω στο 25-30% των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Για να διευρυνθεί το ποσοστό αυτό υπάρχουν δύο τρόποι, ανέφερε. Ο ένας είναι να γίνει με υποχρεωτικό νόμο και ο άλλος μέσα από τις συμβάσεις που υπογράφονται. Όπως σημείωσε, η κυβέρνηση έχει τη διάθεση να δώσει κίνητρα προκειμένου να ενταχθεί η ΑΤΑ στις συμβάσεις.

Πότε θα λειτουργήσει η γραμμή 1450;

Αναφερόμενος στη λειτουργία της τηλεφωνικής γραμμής 1450 για παροχή πληροφόρησης για τις υπηρεσίες κοινωνικών ασφαλίσεων και την υπηρεσία διαχείρισης επιδομάτων πρόνοιας, ο υπουργός Εργασίας είπε ότι έχει επιτευχθεί ικανοποιητική πρόοδος και αναμένεται να γίνει σχετική ανακοίνωση εντός των επόμενων ημερών από τον υφυπουργείο Έρευνας και Καινοτομίας.

Ως γνωστό, η τηλεφωνική γραμμή απέτυχε να λειτουργήσει όπως είχε προγραμματιστεί και χρειάστηκε να γίνουν νέες ρυθμίσεις. Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι παράλληλα με τη λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου, δίνεται έμφαση στην επιτάχυνση και ταχύτερη εξέταση των αιτήσεων και την έγκαιρη καταβολή των συντάξεων και επιδομάτων. Στόχος του, όπως είπε είναι να καταβάλλονται έγκαιρα ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις και να μην χρειάζεται οι πολίτες να τηλεφωνούν για να ζητούν σχετική πληροφόρηση. «Αν τα επιδόματα καταβάλλονται έγκαιρα λιγότεροι θα επικοινωνούν με το υπουργείο για να ζητούν περισσότερες πληροφορίες», σημείωσε.  

Τι θα γίνει με το 12% στις συντάξεις

Απαντώντας σε ερώτηση για το «πέναλτι» του 12% για όσους λαμβάνουν σύνταξη στα 63 τους χρόνια αντί στα 65, ανέφερε ότι από τις πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων ζήτησε από τον αναλογιστή του υπουργείου του να προβεί σε επικαιροποίηση των στοιχείων στα οποία στηρίχθηκε ο υπολογισμός. Όπως διευκρίνισε η απόφαση λήφθηκε επί διακυβέρνησης Χριστόφια και εάν τα στοιχεία που θα προκύψουν από την έρευνα του αναλογιστή δείξουν ότι υπάρχει η δυνατότητα επανεξέτασης του θέματος, αυτό θα γίνει.

Επεσήμανε δε πως ικανοποίηση του σχετικού αιτήματος θα σημαίνει στην ουσία ότι το όριο συνταξιοδότησης πάει στα 63 χρόνια. Όπως σημείωσε αντιστάθμιση του ποσού του 12% θα μπορεί να γίνει είτε με αύξηση των εισφορών των εργαζομένων στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων είτε με μείωση των συντάξεων.

Ο κ. Παναγιώτου ανέφερε ότι η μελέτη του αναλογιστή αναμένεται να παραδοθεί στις επόμενες ημέρες.