Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Νίκος Χριστοδουλίδης Δημόκριτος Ζερβάκης

Την ανανέωση της θητείας του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη, ανακοίνωσε και επίσημα σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης σε συνάντηση που είχε στο Προεδρικό Μέγαρο με τον ίδιο τον Αρχηγό, στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας Μιχάλη Γιωργάλλα.

Η συνάντηση ήταν εθιμοτυπική υπό το φως της παράτασης της θητείας του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς μέχρι το τέλος Ιουνίου του 2023.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια στην Εθνική Φρουρά είναι πολύ σημαντικά και τυγχάνουν αναγνώρισης.

Εξέφρασε, επίσης, την πεποίθηση ότι στο επόμενο διάστημα της θητείας του ο Αρχηγός της ΕΦ θα έχει άριστη συνεργασία και με τον νέο Υπουργό Άμυνας, σημειώνοντας ότι ο στόχος είναι κοινός.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Υπουργός Άμυνας υπέγραψε τη σχετική παράταση.

«Η παράταση του διορισμού του Αντιστράτηγου Ζερβάκη γίνεται με στόχο τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας της Εθνικής Φρουράς και στην απρόσκοπτη ολοκλήρωση των διαδικασιών μέχρι τον διορισμό νέου Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Κατά τη συνάντηση, ο Αντιστράτηγος Ζερβάκης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης τόσο του ιδίου όσο και της Πολιτείας προς το πρόσωπό του.

Εξέφρασε, επίσης, ευχαριστίες προς τον τέως και νυν Υπουργό Άμυνας, τον Υπαρχηγό και τα στελέχη της Εθνικής Φρουράς, καθώς και το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό για την άψογη και εποικοδομητική συνεργασία που είχαν