Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κλοπή αυτοκινήτου
Φωτογραφία Αρχείου

Την ασφαλή φύλαξη των οχημάτων από τους οδηγούς τους υπογραμμίζει για άλλη μια φορά η Αστυνομία, με αφορμή την κλοπή σταθμευμένου οχήματος στη Λεμεσό, υπόθεση για την οποία συνελήφθη 21χρονος.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Αστυνομίας, το αυτοκίνητο είχε κλαπεί τα ξημερώματα της Κυριακής, ενώ βρισκόταν σταθμευμένο έξω από περίπτερο στη Λεμεσό, ενώ λίγες ώρες αργότερα εντοπίστηκε να διακινείται στην περιοχή Εναερίου. Μέλη της Αστυνομίας, που βρίσκονταν στην περιοχή, ανέκοψαν το όχημα για έλεγχο, κατά τη διάρκεια του οποίου διαπιστώθηκε ότι οδηγός ήταν 21χρονος κάτοικος Λεμεσού.

Από τον έλεγχο στο όχημα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, ως τεκμήρια, μικροποσότητες μεθαμφεταμίνης και κάνναβης, δύο μαχαίρια και το χρηματικό ποσό των €150. Ο 21χρονος συνελήφθη για αυτόφωρα αδικήματα και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Με αφορμή και αυτό το περιστατικό κλοπής οχήματος, η Αστυνομία υπενθυμίζει και συμβουλεύει τους ιδιοκτήτες/οδηγούς αυτοκινήτων, οι οποίοι φέρουν ευθύνη για τα οχήματά τους, ότι θα πρέπει να μεριμνούν για την ασφαλή φύλαξη τους, καθώς και των κλειδιών τους, προκειμένου να αποτρέψουν πρόσβαση σε αυτά και πιθανή κλοπή τους.

Καλούνται επίσης να μην αφήνουν τα κλειδιά του αυτοκινήτου τους εκτεθειμένα και να μεριμνούν για την ασφαλή φύλαξη τους, να μην αφήνουν το αυτοκίνητό τους σε λειτουργία, ακόμα και αν θα λείψουν έστω και για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και ουδέποτε να αφήνουν τα κλειδιά στη μίζα ή στην πόρτα.

Επίσης καλούνται να ασφαλίζουν πάντοτε τις πόρτες και να ανεβάζουν πλήρως τα παράθυρα, ακόμα και αν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο μπροστά από το σπίτι τους ή σε άλλο σημείο που θεωρείται ασφαλές.

Τέλος, υποδεικνύει ότι τα σκοτεινά ή απόμερα σημεία καθιστούν ευκολότερο το έργο των κλεφτών και τα αυτοκίνητα θα πρέπει να σταθμεύονται σε σημεία όπου υπάρχει αρκετός οδικός φωτισμός.