Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Γίωργος Κατρούγκαλος

Αιχμές για την πολιτική της κυβέρνησης της Ελλάδος στα ελληνοτουρκικά και τον συντονισμό Αθήνας-Λευκωσίας αφήνει ο Γιώργος Κατρούγκαλος με αναρτήσεις του στo twitter. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, αναδημοσιεύοντας τις τοποθετήσεις του Κύπριου κυβερνητικού εκπροσώπου, αναφέρει ότι είναι «απαράδεκτο να εξαίρεται ο συντονισμός πολιτικών πρωτοβουλιών με Κύπρο, κατά την επίσκεψη του νέου Προέδρου στην Αθήνα και λίγες μερες μετά να αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει».

Όπως έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις Βρυξέλλες, η Τουρκία στηρίζει την υποψηφιότητα της Ελλάδας να εκλεγεί μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και η Ελλάδα, σε αντάλλαγμα, στηρίζει την τουρκική υποψηφιότητα για τη Γενική Γραμματεία του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτιλίας (ΙΜΟ). Όμως, η Λευκωσία φαίνεται ότι διαφωνεί με την στήριξη του Τούρκου υποψηφίου για γενικό γραμματέα του IMO και τονίζει ότι δεν δεσμεύεται από τις ελληνικές θέσεις.

Νωρίτερα, ο Γιώργος Κατρούγκαλος έκανε κι άλλη αναφορά, λέγοντας ότι «θετικές είναι οι συμφωνίες με την Τουρκία, που αποκλιμακώνουν την ένταση και τη φέρνουν στο τραπέζι του διαλόγου, είναι όμως δυνατόν μια τέτοια πρωτοβουλία να αναληφθεί χωρίς συνεννόηση και συντονισμό με την Κύπρο;».

Πηγή: Protothema.gr