Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα για την 202η επέτειο από την επανάσταση του 1821.

Στην παρέλαση έκαναν «πρεμιέρα» τα άρματα μάχης Marder αλλά και τα μαχητικά αεροσκάφη Rafale και τα F-16 Viper που σκίζουν τον αττικό ουρανό.

Πεζοπόρα τμήματα και άρματα μάχης, πέρασαν μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και άλλων επισήμων σύμφωνα με το iefimerida.gr.

Rafale, F-16, Viper και Απάτσι «σκέπασαν» την Ακρόπολη

Τους αττικούς ουρανούς έσκισαν τα ιπτάμενα μέσα των Ενόλων Δυνάμεων, στέλνοντας μήνυμα ετοιμότητας και ισχύος. Τα Rafale, τα υπερσύγχρονα μαχητικά απογειώθηκαν από την 332 Μοίρα «Γεράκι» στην Τανάγρα για να δώσουν το παρόν στη μεγαλειώδη παρέλαση, ενώ ακολούθησαν τα F-16 Viper. 

Στη συνέχεια πέρασαν τα Mirage 2000-5, ενώ ακολούθησαν και τα F-4 Phantom. Ακολούθησαν τα ελικόπτερα, ενώ πέρασαν πάνω από την πρωτεύουσα μεταξύ άλλων και τα εκπαιδευτικά αεροσκάφη T-6 από την Καλαμάτα, εκεί όπου δημιουργείται το Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο Πτήσεων.