Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ηγ

Δήμοι, οργανωμένα σύνολα και κοινότητες συμμετέχουν στις εκδηλώσεις για την Ώρα της Γης.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Λευκωσίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του, συμμετέχει και φέτος στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται για την Ώρα της Γης, το Σάββατο 25 Μαρτίου 2023, σβήνοντας τα φώτα στην Πλατεία Ελευθερίας και στο Δημαρχείο Λευκωσίας από τις 20:30 μέχρι τις 21:30 και καλεί τον κόσμο να πράξει το ίδιο.

Η Νεολαία Οικολόγων οργανώνει εκδήλωση στην Πλατεία Ελευθερίας από τις 20:00 και προσκαλεί το κοινό να παραστεί.

Επιπλέον, η Επίτροπος Περιβάλλοντος, δρ. Μαρία Παναγιώτου, διοργανώνει με το Μουσικό Σχολείο Λευκωσίας καλλιτεχνική εκδήλωση στα Προπύλαια του Παγκυπρίου Γυμνασίου, από τις 20:00 μέχρι τις 20:30.

Επίσης, στο πλαίσιο των δράσεων για την Ώρα της Γης, το Προσωρινό Πράσινο Σημείο του Δήμου Λευκωσίας, στην οδό Γιάννη Κορομία 2, στο Καϊμακλί, θα είναι ανοικτό στις 25 Μαρτίου μέχρι τις 6 το απόγευμα, ενώ το Σάββατο 1η Απριλίου 2023 θα παραμείνει κλειστό.

Όλες οι δημόσιες μεταφορές (αστικές και υπεραστικές) θα είναι δωρεάν για όλο το 24ωρο για όλους τους πολίτες.

Οι Δήμοι Λάρνακας και Αθηένου συμμετέχουν και φέτος στην «Η ώρα της Γης 2023»

Οι Δήμοι Λάρνακας και Αθηένου συμμετέχουν και φέτος στην παγκόσμια δράση «Η Ώρα της Γης», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023, μεταξύ των ωρών 8.30 - 9.30 το βράδυ.

Σε γραπτή ανακοίνωση του, ο Δήμος Λάρνακας καλεί όλους τους δημότες όπως λάβουν μέρος σε αυτή την παγκόσμια εκστρατεία από τα σπίτια και υποστατικά τους, σβήνοντας τα φώτα τους για μια ώρα, στέλνοντας έτσι το μήνυμα, «ότι όλοι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις κλιματικές αλλαγές που επηρεάζουν τον πλανήτη μας».

Όπως αναφέρει ο Δήμος, η ομάδα για την «Ώρα της Γής Κύπρου», ξεκινά φέτος την εκστρατεία της για μηδενική σπατάλη τροφίμων (zero food waste) και θέτει για πρώτη χρόνια ως εθνικό στόχο τη δημιουργία μιας πολιτιστικής για το θέμα, δίνοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία σε όλους τους πολίτες με απλές δικές τους πρακτικές να συνδέσουν με τη γη και να γίνουν μέρος της αλλαγής.

Ο Δήμος Αθηένου, σε ανακοίνωση του, αναφέρει πως αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της εθελοντικής προσπάθειας που γίνεται για την προστασία του πλανήτη μας, συμμετέχει για άλλη μια φορά στην παγκόσμια εκστρατεία «Ώρα της Γης", σβήνοντας τα φώτα του Καλλινίκειου Δημοτικού Μεγάρου.

«Η εκστρατεία αυτή αποτελεί μια παγκόσμια εθελοντική εκστρατεία και ο εθνικός στόχος που έχει τεθεί και φέτος σχετίζεται με τη μηδενική σπατάλη τροφίμων, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους πολίτες με απλές δικές τους πρακτικές να γίνουν μέρος της αλλαγής», προσθέτει.

Ο Δήμος Αθηένου καλεί τους δημότες να σβήσουν τα φώτα για εξήντα λεπτά, το Σάββατο 25 Μαρτίου από τις 8:30 μέχρι τις 9:30 το βράδυ.

Επίσης καλεί τους δημότες όπως μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης χρησιμοποιήσουν τα μηνύματα «Σχηματίζουμε το μέλλον μας» (#Shapeourfuture), «Η μεγαλύτερη ώρα για την Γη» (#BiggestHourForEarth) και «Μείωση της σπατάλης τροφίμων» (#ZeroFoodWaste).

Σημειώνει ακόμα ότι η "Ώρα της Γης" είναι ένα μήνυμα ελπίδας και δράσης. «Όλοι μαζί, με μικρές δικές μας ενέργειες, μπορούμε να συμβάλουμε στην προστασία του πλανήτη μας», συμπληρώνει.

Δήμος Πάφου στηρίζει την παγκόσμια πρωτοβουλία «Ώρα της Γης 2023».

Συνεχίζοντας μια παράδοση αρκετών χρόνων, ο Δήμος Πάφου στηρίζει και φέτος την παγκόσμια πρωτοβουλία «Ωρα της Γης 2023».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος Πάφου καλεί τους δημότες του το Σάββατο 25/3/2023 να ενδυναμώσουν τα παγκόσμιας εμβέλειας μηνύματα της Ώρας της Γης σβήνοντας για μια ώρα ( από τις 8.30 μ.μ.) τα φώτα στα υποστατικά τους.

Ο Δήμος Πάφου τέλος αναφέρει πως όσον αφορά την μείωση της σπατάλης τροφίμων (ZeroFoodWaste) γίνονται ανακοινώσεις στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Πάφου.