Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Μάκης Κεραυνός Τζούλι Φίσερ

Οι διμερείς σχέσεις και οι τρόποι περαιτέρω σύσφιξης τους, συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση που είχε την Παρασκευή ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός με την Πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Κύπρο, Τζούλι Φίσερ.

Κατά την εθιμοτυπική συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο, η Πρέσβειρα των ΗΠΑ συγχάρηκε τον Υπουργό για την ανάληψη των καθηκόντων του και διαβεβαίωσε για τη συνέχιση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Κύπρου – ΗΠΑ.

Ανταλάγησαν απόψεις για τις διμερείς σχέσεις και τους τρόπους περεταίρω σύσφιξης τους. Ο Υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στις πολύ καλές σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κύπρου και στην ανάγκη της συνεχούς ενίσχυσης τους προς αμοιβαίο όφελος.

Επίσης, συζητήθηκαν οι συνθήκες που διαμορφώνονται στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον και οι προκλήσεις που δημιουργούνται.

Ο Υπουργός ενημέρωσε την Πρέσβη για την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας και τόνισε τη δέσμευση της νέας Κυβέρνησης για εφαρμογή μιας οικονομικής πολιτικής στα πλαίσια αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας και χρηματοοικονομικής σταθερότητας, καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ.

Σε ανάρτηση στο Twitter η κ. Φίσερ έγραψε πως μια ευημερούσα κυπριακή οικονομία έχει οφέλη για τη διατλαντική κοινότητα και την περιοχή.

Ανέφερε ότι συζήτησε την συνεργασία και τις ισχυρές οικονομικές επιδόσεις της Κύπρου με τον Υπουργό Κεραυνό και πώς οι κυρώσεις των ΗΠΑ, της ΕΕ και της Μεγάλης Βρετανίας επιβάλλουν κόστος στη Ρωσία για τον παράνομο πόλεμο της κατά της Ουκρανίας.