Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κθυ

Οδηγός λίγο πριν τις 7:00 το πρωί «απογειώνεται» σε κατοικημένη περιοχή της Λευκωσίας και συγκεκριμένα στην Λακατάμια. Συχνό το φαινόμενο στην περιοχή με τους κάτοικους να είναι έξω φρενών και να ζητούν άμεσα μέτρα από τους αρμόδιους. Σημειώνεται πως στο σημείο, λιγότερο από ένα λεπτό πριν περάσει ο συγκεκριμένος οδηγός με ιλιγγιώδη ταχύτητα, εννέα παιδιά που περίμεναν το λεωφορείο...

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, ίσως έχει προηγηθεί κόντρα με άλλο όχημα, ωστόσο το αυτοκίνητο που φαίνεται στο βίντεο καταφέρνει στο πάρα πέντε να αποφύγει όχημα το οποίο έβγαινε από κατοικία εκείνη την ώρα.

Η γυναίκα οδηγός μετέβη στην Αστυνομία χθες, έκανε σχετική καταγγελία για το περιστατικό, αλλά οι Αστυνομικοί της απάντησαν ότι δεν έχουν τα νούμερα του οχήματος και έτσι δεν μπορούν να διερευνήσουν το θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα το πρωί το συγκεκριμένο όχημα πέρασε ξανά από εκείνο το δρόμο και γείτονας κατάφερε να εξασφαλίσει τους αριθμούς οι οποίοι πλέον βρίσκονται στην κατοχή της Αστυνομίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως, λίγα 24ωρα πριν, ο Πρόεδρος της Ισότητας, κ. Λοϊζίδης, είχε αναφέρει στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», ότι, αστυνομικοί τα πρωινά ετοιμάζουν εκθέσεις για να δικαιολογήσουν χιλιόμετρα, στα περιπολικά τα οποία ίσως να κάνουν κάποια καταδίωξη, την ίδια ώρα που οι «ραλίστες» κυκλοφορούν στους δρόμους.
 

Έξω φρενών οι κάτοικοι της περιοχής

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», κάτοικος της περιοχής είπε χαρακτηριστικά ότι λιγότερο από ένα λεπτό πριν περάσει ο συγκεκριμένος οδηγός, στη δεξιά πλευρά, στέκονταν εννέα παιδιά που περίμεναν το λεωφορείο.

Είπε πως, είναι γειτονία με οικογενειάρχες και μικρά παιδάκια και το συμβάν είναι η αφορμή για να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου πριν υπάρξουν θύματα.

«Οφείλουν να λάβουν άμεσα μέτρα οι αρμόδιοι για την τοποθέτηση κυρτωμάτων», σημείωσε.

Δραστικά μέτρα από την Αστυνομία

«Είμαστε ενημερωμένοι και σε συνεχή επικοινωνία με την γυναίκα οδηγό που κατήγγειλε το περιστατικό. Έχουμε όλα τα ενδεχόμενα μπροστά μας και λαμβάνουμε δράση για να εντοπιστούν οι δύο οδηγοί», ανέφερε ο Υπεύθυνος της Οδικής Ασφάλειας του Αρχηγείου, Γιώργος Μιλής .

Διαβεβαίωσε ότι, «σε συνεργασία με τον Δημαρχείο θα προβούμε και σε μελέτη του δρόμου για να μειώσουμε με δραστικά μέτρα το δεδομένο που έχουμε δει σε αυτή την περίπτωση».

 

Για μέτρο πρόληψης έκανε λόγο η Υπ.Δικαιοσύνης

«Υπάρχει η εισήγηση για να κάνουμε μια σχολή η οποία θα είναι ένα επιπρόσθετο μέτρο πρόληψης τέτοιου είδους οδικών συμπεριφορών», ανέφερε η Υπουργός Δικαιοσύνης, Άννα Κουκκίδου Προκοπίου, στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», με αφορμή το περιστατικό με τον «ραλίστα».

Ανέφερε ωστόσο ότι, «τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν έχουν να κάνουν μόνο αν έχεις τη σωστή νομοθεσία και να τους τιμωρεις μετά που διαπράττουν τα αδικήματα».