Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Τάσος Μητσόπουλος

Εννέα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον αδόκητο θάνατο του Τάσου Μητσόπουλου, του ανθρώπου που υπηρέτησε την Κυπριακή Δημοκρατία από τις θέσεις του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων και του Υπουργού Άμυνας.

Στις 22/03/2014 ο Τάσος Μητσόπουλος κίνησε για το αιώνιο ταξίδι. Ο 48χρονος υπουργός είχε μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας μετά από εκτεταμένη εγκεφαλική αιμορραγία συνεπεία ρήξης εγκεφαλικού ανευρύσματος. Ο Τάσος, έφυγε για το μεγάλο ταξίδι αφήνοντας πίσω σύζυγο και δυο ανήλικα παιδιά.

O πολιτικός κόσμος δεν ξέχασε ούτε και φέτος τον χαμό του Τάσου Μητσόπουλου, εκφράζοντας με αναρτήσεις και ανακοινώσεις την θλίψη του για την απώλεια του.

Η πρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου σημειώνει: «Ένας σπάνιος άνθρωπος και πολιτικός με ήθος, όραμα αλλά κυρίως εντιμότητα. Αιωνία σου η μνήμη αγαπημένε μας».
 

Με αφορμή την σημερινή ημέρα ο Δημοκρατικός Συναγερμός εξέδωσε ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για μια απώλεια που αφήνει πίσω της δυσαναπλήρωτο κενό. «Του Τάσου μας» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Στην ανακοίνωση του ΔΗΣΥ σημειώνεται ότι ο Τάσος Μητσόπουλος υπηρέτησε με θέρμη τις αρχές και τις αξίες της παράταξής μας και θα τον θυμόμαστε ως έναν άνθρωπο και πολιτικό που έθετε στην πρώτη γραμμή το καλώς νοούμενο συμφέρον της κοινωνίας και της πατρίδας. 

Αυτό έπραξε ως Βουλευτής Λάρνακας, ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, ως Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων και ως Υπουργός Άμυνας.

Η απώλεια και το κενό που άφησε σε εμάς τους φίλους και συναγωνιστές του στον Δημοκρατικό Συναγερμό, είναι δυσαναπλήρωτο.

«Αιωνία η μνήμη σου, Τάσο μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τα δικά τους μηνύματα στέλνουν από το πρωί και άλλα πολιτικά πρόσωπα.

Ποιος ήταν ο Τάσος Μητσόπουλος

Ο Τάσος Μητσόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Μαΐου 1965. Σπούδασε νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και από νεαρή ηλικία ενεπλάκη με τα πολιτικά δρώμενα του τόπου, υπηρετώντας στις τάξεις του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Την περίοδο 1978-2000 ήταν μέλος της Νεολαίας του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΝΕΔΗΣΥ). Την περίοδο 1989-1993 ήταν αντιπρόεδρος και γενικός γραμματέας της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Την ίδια περίοδο ήταν ειδικός σύμβουλος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας και η πρόσληψη του έγινε από την τότε υφυπουργό εξωτερικών Βιργινία Τσουδερού.

Διετέλεσε διευθυντής του γραφείου του Δημήτρη Αβραμόπουλου από το 1993 έως το 1995. Στη συνέχεια αποδέχτηκε πρόταση του Νίκου Αναστασιάδη να αναλάβει διευθυντής του γραφείου του και εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ. Από το 1997 έως το 2005 ήταν διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΔΗΣΥ, Νίκου Αναστασιάδη.

Από το 1999 έως το 2008 ήταν Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ. Επιπλέον, διετέλεσε Επίτροπος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΗΣΥ και γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος. Ήταν επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Μέσης Ανατολής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Ακόμη, ήταν μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου και του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2006 εκλέχτηκε βουλευτής στην Εκλογική Περιφέρεια Λάρνακας με τον ΔΗΣΥ για την Θ΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο. Επανεκλέχθηκε στις βουλευτικές εκλογές του 2011 για την Ι΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο.

Ως βουλευτής, διετέλεσε αναπληρωτής πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, μέλος της Επιτροπής Επιλογής, μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, της Ad Hoc Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τον Κανονισμό της Βουλής και τακτικό μέλος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Πόθεν Έσχες.Επιπλέον, ήταν μέλος της αντιπροσωπίας της Βουλής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου.

Την 1η Μαρτίου 2013 διορίστηκε Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων στην κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη. Στις 14 Μαρτίου 2014 μετακινήθηκε στο Υπουργείο Άμυνας.