Τηλεόραση Ραδιόφωνο
εξετασεις μαθητες

Τέλος η αγωνία για τους μαθητές.  

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε το απόγευμα τις πολυαναμενόμενες αλλαγές στο θεσμό των εξετάσεων των τετραμήνων, γνωστοποιώντας ότι θα υποβάλει πρόταση για μείωση της βαρύτητας των εξετάσεων για το δεύτερο τετράμηνο, αλλά και της εξεταστέας ύλης.

«Το ΥΠΑΝ θα προτείνει τη μείωση της βαρύτητας της γραπτής εξέτασης του δεύτερου τετραμήνου της σχολικής χρονιάς 2022-23 από 40% σε 20%, με νομοθετική ρύθμιση,  καθώς και τη μείωση της εξεταζόμενης ύλης στο 60% της διδαχθείσας», ανέφερε το Υπουργείο Παιδείας. 

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε επίσης ότι έχει λειτουργήσει μηχανισμός παρακολούθησης για την εποπτεία της θεματοθέτησης και του ελέγχου του βαθμού δυσκολίας των εξεταστικών δοκιμίων, ώστε να αποφευχθεί πρόσθετο άγχος και επιβάρυνση των μαθητών στην ακαδημαϊκή τους πρόοδο, ενώ έχουν δοθεί οδηγίες για σωστή αξιοποίηση του διδακτικού χρόνου.

«Ο πλήρης σχεδιασμός για το θέμα της αξιολόγησης των μαθητών/τριών, με την κατάργηση του υφιστάμενου συστήματος των τετραμήνων, ο οποίος θα ισχύσει από την σχολική χρονιά 2023-24, θα ανακοινωθεί πριν από το τέλος της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς», σημειώνει το Υπουργείο Παιδείας. 

Μαθητές και γονείς ενημερώθηκαν για τις αλλαγές σε κατ ίδιαν συνάντηση που είχαν το πρωί με την Υπουργό Παιδείας.

«Οι νέες αποφάσεις δίνουν μια ελπίδα στους μαθητές για το δεύτερο τετράμηνο. Ενημερωθήκαμε για τις σκέψεις του υπουργείου και βλέπουμε ότι αυτές οι κινήσεις είναι προσωρινές, και είμαστε έτοιμοι για νέο διάλογο για να διαμορφωθεί ο τρόπος αξιολόγησης για την νέα χρονιά», επισήμανε η Αντιπρόεδρος ΠΣΕΜ, Ναυσικά Αργυρού. 

Όσον αφορά στις εξετάσεις του πρώτου τετραμήνου, αρμόδια πηγή ανέφερε στον ΑΝΤ1 ότι δεν μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή.