Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Ευεργετικές για τη γεωργία ήταν οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, ενώ υπήρξε και σημαντική ροή νερού στα φράγματα, με δύο μικρά σε χωρητικότητα να είναι στα πρόθυρα υπερχείλισης

«Το μικρό φράγμα της Αργάκας το οποίο αναμένεται σήμερα να ξεχειλίσει και εντός των επόμενων δύο τριών ημερών μπορεί και αύριο μεθαύριο της Ταμασού», σημείωσε ο Ά Τεχνικός Μηχανικός του Τμήματος Υδάτων, Μάριος Χατζηκωστής. 

Η πληρότητα στα φράγματα της Κύπρου, είναι τώρα στο 69,4%. Ποσοστό αρκετά μειωμένο σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο όπου η πληρότητα ήταν στο 89%.

Πληρότητα άνω του 60% έχουν σήμερα το φράγματα Κούρη με 64,2%, των Λευκάρων με 69,6%, του Διπόταμου με 73,8% και της Γερμασόγειας και του Ασπρόγκρεμου με 88,3% και 80,5% αντίστοιχα. 

«Είναι μια πολύ καλή πληρότητα το φράγμα του Ασπρόγκρεμου που εξασφαλίζει την Επαρχία Πάφου για τα επόμενα χρόνια ενώ οι υπόλοιπες περιοχές είναι λίγο πιο επικίνδυνες»., επισήμανε ο κ. Χατζηκωστής. 
Οι θερμοκρασίες είναι πάνω από το κανονικό για την εποχή, ενώ η Μετεωρολογία προειδοποιεί και για σκόνη στην ατμόσφαιρα από αύριο.

«Θα παρατηρούνται αρχικά νεφώσεις και στη συνέχεια ο καιρός θα γίνει συννεφιασμένος, και είναι δυνατό να έχουμε στα ορεινά ελαφρές βροχές», επισήμανε ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας, Κλεάνθης Νικολαϊδης. 

Το χειμωνιάτικο σκηνικό αναμένεται να επιστρέψει και πάλι την Πέμπτη, οπότε και αναμένονται βροχές και καταιγίδες.