Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Η εν λόγω εκστρατεία πλαισιώνει τις εθελοντικές και φιλανθρωπικές δράσεις που διοργανώνει το προσωπικό της Ελληνικής Τράπεζας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους

«Κρατάμε τις Οικογένειες Μαζί» είναι το μότο του Ronald McDonald House Charities (RMHC®) Κύπρου και η Ελληνική Τράπεζα συμβάλει στην επίτευξη αυτού του στόχου. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τα μέλη του προσωπικού της Ελληνικής Τράπεζας, επέλεξαν να ενισχύσουν οικονομικά το RMHC® Κύπρου, στα πλαίσια της εκστρατείας #HBVolunteersChallenge.

Μέλη του προσωπικού από τη Μονάδα Ανθρώπινου Δυναμικού και το Γραφείο του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή, μέσα από διαδικασία συλλογής χρημάτων που πραγματοποιήθηκε ενδοτμηματικά, συνέλεξαν το χρηματικό ποσό των €630 το οποίο δόθηκε για την οικονομική ενίσχυση του πρώτου Σπιτιού - RMHC® Κύπρου, συμβάλλοντας στα λειτουργικά έξοδα του Σπιτιού.

Με την πολύτιμη συνεισφορά των εθελοντών η RMHC® Κύπρου, από Σεπτέμβριο του 2022, με την έναρξη λειτουργίας του ξενώνα έχει φιλοξενήσει 121 οικογένειες για 1066 βράδια, εντελώς δωρεάν, παρέχοντας διαμονή και στήριξη στις οικογένειες των οποίων τα παιδιά νοσηλεύονται σε κάποιο νοσοκομειακό ίδρυμα στη Λευκωσία. Με αυτόν τον τρόπο το RMHC® Κύπρου προσφέρει ένα «σπίτι μακριά από το σπίτι», ώστε οι οικογένειες να έχουν ένα πρόγραμμα – φαγητού, ανάπαυσης και παιχνιδιού.

Το #HBVolunteersChallenge, το οποίο έρχεται να πλαισιώσει τις εθελοντικές και φιλανθρωπικές δράσεις που διοργανώνει το προσωπικό της Ελληνικής Τράπεζας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, έχει πλέον καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία από τη Μονάδα Ανθρώπινου Δυναμικού του Οργανισμού, που αντανακλά το πνεύμα του αλτρουϊσμού και της προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο. Στο πλαίσιο αυτό, κάθε χρόνο, μέλη του προσωπικού από όλες τις Διευθύνσεις/ Μονάδες της Ελληνικής Τράπεζας συμμετέχουν ομαδικά σε μια σειρά από οργανωμένες δράσεις και πρωτοβουλίες, οι οποίες στοχεύουν στην ενίσχυση της κοινωνίας των πολιτών, των κοινωνικών δομών αλληλεγγύης και του περιβάλλοντος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η πρωτοβουλία έλαβε τιμητική διάκριση στο πλαίσιο του 7ου Διαγωνισμού «Εταιρικού Εθελοντισμού & Εθελοντικής Προσφοράς» του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβούλιου Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ), με το ‘Βραβείο Εταιρικού Εθελοντισμού’.

 

1

 

 

1