Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ε

Σε πειθαρχική έρευνα για την ηλικιωμένη ασθενή που ήταν γυμνή σε κρεβάτι στο νοσοκομείο Λεμεσού, προχωρά ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΚΥπΥ, ένα μήνα ακριβώς μετά τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας με την γυμνή ηλικιωμένη, ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της έρευνας για το περιστατικό στον Παθολογικό Θάλαμο του Γενικού Νοσοκομείο Λεμεσού και το πόρισμα ευρίσκεται στα χέρια της διεύθυνσης του οργανισμού.  

ΟΚΥπΥ

Με βάση τα απορρέοντα ο ΟΚΥπΥ θα προχωρήσει σε πειθαρχική έρευνα και στις περιπτώσεις που εντοπιστεί μη συμμόρφωση με τις διαδικασίες, ο Οργανισμός θα προβεί σε εφαρμογή ανάλογων μέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας μετά από ανάρτηση σχετικής φωτογραφίας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης από τον γεροντολόγο δρ Μάριο Κυριαζή, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΟΚΥΠΥ, αφού σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο οργανισμός η φωτογραφία δεν είχε ληφθεί με την συγκατάθεση την οικογένεια της ασθενούς.

ΟΚΥπΥ

Σε ό,τι αφορά τη λήψη φωτογραφίας και τη δημοσίευση, ο Οργανισμός προχώρησε σε καταγγελία προς την Αστυνομία και αναμένει σχετική ενημέρωση.

Δρ. Μάριος Κυριαζής- Γεροντολόγος 

Είμαι λίγο απογοητευμένος με αυτή την αντίδραση διότι έπρεπε να ληφθούν μέτρα να προληφθούν αυτά τα περιστατικά. Εγώ το βλέπω λίγο εκδικητικό που θα κάνει τον κάθε συγγενή που έχει παράπονο να φοβάται να κάνει καταγγελία.

Την ίδια ώρα, η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών, ζητά την παρέμβαση της Υπουργού Υγείας για επίλυση των κακώς εχόντων στα δημόσια νοσηλευτήρια

Δρ. Σωτήρης Κούμας- Πρόεδρος ΠΑΣΥΚΙ

Η Υπουργός μέσα από δύο τοποθετήσεις της τόσο για το νοσοκομείο Λεμεσού όσο και για το ΤΑΕΠ Λευκωσίας δηλώνει την πραγματικότητα. Ως Υπουργείο Υγείας πλέον αφού έχει εντοπίσει τα προβλήματα πρέπει να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις. Άμεσα.

Στον απόηχο των δηλώσεων της Υπουργού Υγείας για απαράδεκτη κατάσταση στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, η ΠΑΣΥΚΙ επιρρίπτει ευθύνες τόσο στην πολιτεία όσο και στον ΟΚΥΠΥ αφού όπως υποστηρίζει ο Οργανισμός έχει αποτύχει να διαχειριστεί τα Δημόσια Νοσηλευτήρια.