Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γρ

Τα παιδιά του πρίγκιπα Γουίλιαμ αναμένεται να λάβουν μέρος στη στέψη του βασιλιά Καρόλου, σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα.

Τα σχέδια που διέρρευσαν δείχνουν ότι ο πρίγκιπας Τζορτ, η πριγκίπισσα Σάρλοτ και ο πρίγκιπας Λούις θα έχουν επίσημο ρόλο στην πομπή στο Αβαείο του Γουέστμινστερ στις 6 Μαΐου, αναφέρουν οι Times.

Τα παιδιά θα ενωθούν με τον βασιλιά Κάρολο και τη βασιλική σύζυγο Καμίλα στο τέλος της τελετής, ωστόσο, το παλάτι του Κένσινγκτον δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη το δημοσίευμα.

Τα σχέδια που αναφέρει το δημοσίευμα δείχνουν ότι ο Τζορτζ, 9 ετών, η Σάρλοτ, 7 ετών, και ο Λούις, 5 ετών, θα ακολουθήσουν τους γονείς τους πρίγκιπα Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον σε μια άμαξα πίσω από τη χρυσή κρατική άμαξα που θα μεταφέρει τον βασιλιά και τη βασίλισσα.

«Ο πρίγκιπας Χάρι θα πάει μόνος του στη στέψη, η Μέγκαν Μαρκλ δεν είναι γενναία», τι λέει άνθρωπος του παλατιού

Πιστεύεται ότι τα παιδιά του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, ο πρίγκιπας Άρτσι και η πριγκίπισσα Λίλιμπετ, δεν έχουν προσκληθεί να παραστούν στην εκδήλωση.

Σύμφωνα με τα σχέδια που διέρρευσαν, ούτε ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ, ούτε ο πρίγκιπας Άντριου, ο δούκας της Υόρκης, θα λάβουν μέρος στην πομπή. Οι πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία θα μείνουν επίσης εκτός της πομπής, όπως αποκαλύπτουν τα σχέδια.

Το παλάτι του Κένσινγκτον δεν έχει σχολιάσει κάτι μέχρι στιγμής. Η στέψη του 74χρονου θα «αντανακλά τον ρόλο του μονάρχη σήμερα και θα κοιτάζει προς το μέλλον, ενώ θα έχει τις ρίζες της στις μακρόχρονες παραδόσεις και τη μεγαλοπρέπεια», είχαν δηλώσει στο παρελθόν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, σχετικά με την τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου Γ'.

«Ο βασιλιάς ζήτησε να είναι πιο σεμνή», δήλωσε στο πρακτορείο ο βασιλικός συγγραφέας Hugo Vickers. «Πρόκειται για μια πολύ μειωμένη πομπή».

Η πομπή πρόκειται να είναι το ένα τρίτο του μεγέθους που είχε η στέψη της βασίλισσας Ελισάβετ το 1953.

Ο βασιλιάς Κάρολος, ο οποίος ήταν μόλις τεσσάρων ετών όταν η εκλιπούσα μητέρα του στέφθηκε σε ηλικία 25 ετών, παρακολούθησε μόνο μέρος της τρίωρης τελετής και δεν είχε επίσημο ρόλο στη μεγάλη ημέρα.

Εν τω μεταξύ, ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ -που έλαβαν πρόσφατα τις προσκλήσεις τους για την τελετή του Μαΐου- εξακολουθούν να σκέφτονται αν θα κάνουν ή όχι το μακρινό αυτό ταξίδι.

Αν πάνε, οι εξόριστοι royals θα συναντήσουν «ψυχρή αντιμετώπιση» από ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Τον Ιανουάριο, ο Χάρι αρνήθηκε να δεσμευτεί ότι θα παραστεί στην εκδήλωση, λέγοντας ότι «υπάρχουν πολλά που πρέπει να συζητηθούν» προτού πάρει αυτή την απόφαση.

«Υπάρχουν πολλά που μπορούν να συμβούν μέχρι τότε», δήλωσε σε συνέντευξή του. «Αλλά, η πόρτα είναι πάντα ανοιχτή. Η μπάλα είναι στο γήπεδό τους».

Πηγή: iefimerida.gr