Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ητ

Οι Τρεις Αδερφές είναι το πιο εντυπωσιακό ορόσημο στα Blue Mountains, ένας από τους πιο διάσημους τόπους άγριας ζωής της Αυστραλίας που βρίσκεται περίπου 60 χιλιόμετρα από το Σίδνεϋ.

Τι κρύβεται όμως πίσω από τον ασυνήθιστο σχηματισμό βράχων που εικονίζει τις μορφές τριών αδελφών;

Υπάρχει ένας συναρπαστικός θρύλος που εξηγεί την ιστορία των αδελφών και πώς έφθασαν εκεί.

Οι τρεις αδελφές ήταν μέλη της φυλής Katoomba, που ζούσαν στην κοιλάδα Jamison. Οι τρεις νεαρές γυναίκες, Mehni, Wimblah και Gunnedoo είχαν ερωτευτεί τρία αγόρια (που ήταν επίσης αδέλφια) από τη φυλή Nepean. Ωστόσο, δεν ήταν σε θέση να παντρευτούν λόγω του νόμου της φυλής.

Τα αδέλφια αναστατωμένα από την παράδοση που τους απαγόρευαν από το να τις παντρεφτούν και αποφάσισαν να «κλέψουν» τις τρεις αδελφές, οι οποίες ξεκίνησαν μια μάχη μεταξύ των δύο φυλών. Ένας μάγος από τη φυλή Katoomba πήρε πάνω του την ευθύνη να προστατεύσει τις αδελφές από το κακό και τις μετέτρεψε σε πέτρα για προστασία. Ο μαγος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της μάχης, οπότε δεν ήταν σε θέση να τις μετατρέψει πίσω σε ζωντανα όντα, όπως σχεδίαζε να κάνει, μετά τη λήξη της μάχης.

Οι αδερφές είναι ακόμα όμορφες στον σχηματισμό βράχων και παραμένουν εκεί αιώνια ως υπενθύμιση της μάχης που έλαβε χώρα μεταξύ των δύο φυλών.