Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κθυ

Κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας η οποία τίθεται σε ισχύ από τις 11.00 μέχρι τις 17.00 σήμερα Κυριακή.

Μεμονωμένες καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν κυρίως ορεινές, βόρειες και περιοχές του εσωτερικού. Η ένταση της βροχής αναμένεται παροδικά να ξεπεράσει τα 35 χιλιοστά ανά ώρα ενώ πιθανό να πέσει και χαλάζι.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού: 

Χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Αρχικά σήμερα, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή αλλά και μεμονωμένη καταιγίδα, ιδιαίτερα στα δυτικά και στα βόρεια παράλια. Ο καιρός σύντομα θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει και χαλάζι. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Σε καταιγίδα όμως, οι άνεμοι είναι δυνατό να ενισχύονται μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, με ισχυρότερες ριπές. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα ανατολικά, λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 17 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα παράλια. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά σε κυρίως βορειοδυτικούς μέχρι βορειοανατολικούς, της ίδιας έντασης. Παροδικά ωστόσο, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια θα πνέουν μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα παραμείνει λίγο ταραγμένη στα ανατολικά και λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Τη Δευτέρα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ την Τετάρτη θα παρατηρούνται αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο μέχρι την Τρίτη και μη αξιόλογη μεταβολή την Τετάρτη, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.