Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ξυ

Σε στάση αναμονή βρίσκονται οι διωκτικές αρχές  αναφορικά με την υπόθεση  θανάτου της 28χρονης Λέσια Μπίκοβα,  το περασμένο Σάββατο στην Πέτρα του Ρωμιού.

Οι ανακριτές της Αστυνομίας,  οι οποίοι μελετούν πλέον όλα τα ενδεχόμενα, περιμένουν το πόρισμα της Χαράς Σπηλιωπούλου, που διενήργησε την δεύτερη νεκροτομή, το οποίο θα  παραδοθεί με την ολοκλήρωση  των επιστημονικών εξετάσεων που εκκρεμούν.

Υπενθυμίζεται πως η πρώτη νεκροτομή που διενήργησαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου, αποφάνθηκε πρόκληση θανάτου διά στραγγαλισμού, κάτι που φανερώνει εγκληματική ενέργεια.

Η δεύτερη ωστόσο νεκροτομή η οποία έγινε στην παρουσία και του ιδιώτη  ιατροδικαστή Μάριου Ματσάκη, που εκπροσωπεί τον 30χρονο σύντροφο της Λέσια ο οποίος τελεί υπό κράτηση για την υπόθεση, φαίνεται να ανατρέπει την πρώτη, και για αυτό ακριβώς  το λόγο το πόρισμα της Χαράς Σπηλιοπούλου  κρίνεται καθοριστικής σημασίας για τις αστυνομικές έρευνες, αφού αναμένεται να ρίξει φως στην υπόθεση και να δώσει την κατεύθυνση που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι αρχές. 

Χθες,  πάντως, ο Μάριος Ματσάκης, επιθεώρησε τα ρούχα του θύματος, αλλά και του 30χρνου υπόπτου εμμένοντας στην αρχική του θέση  πως ο θάνατος της νεαρής κοπέλας προήλθε από σοβαρό πολυτραυματισμό συνεπεία πτώσεως σε γκρεμό.

 Μάριος Ματσάκης- Ιδιώτης Ιατροδικαστής 

Εγώ θεωρώ ότι οι εξετάσεις που γίνονται δεν έχουν να προσθέσουν τίποτε  όσον αφορά τον προσδιορισμό της αιτίας θανάτου, η αιτία θανάτου ήταν σε εμένα πρόδηλη στα πρώτα πέντε λεπτά που μπήκα στο νεκροτομείο

Ο κ. Ματσάκης τόνισε πως οι εξετάσεις που αναμένονται ίσως πάρουν και εβδομάδες να ολοκληρωθούν  προσθέτοντας πως αυτό καθυστερεί την εξέταση της υπόθεσης κρατώντας την αστυνομία στο σκοτάδι.