Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γερ
"Φωτογραφία αρχείου

Μπαλόνια ετοιμόρροπα.

Τοίχοι με τα σίδερα έξω και κολώνες  γεμάτες ρωγμές.      

Αυτές ήταν οι εικόνες, που αντίκρισαν τα μέλη της επιτροπής προσφύγων της βουλής, σήμερα το πρωί κατά την αυτοψία που έκαναν στις προσφυγικές πολυκατοικίες του Αγίου Ελευθερίου στον Δήμο Λατσίων .

Σκοπός της επίσκεψης  ήταν όλα τα μέλη της Επιτροπής  να αποκτήσουν ιδία άποψη για την κατάσταση που επικρατεί σε αυτές τις πολυκατοικίες, στις οποίες είναι εμφανέστατα τα προβλήματα φθοράς λόγω  του χρόνου.

Νίκος Κέττηρος- Πρόεδρος Επιτροπής Προσφύγων 

Όντως οι κολώνες σε κάποιες από τις οικοδομές τις πολυκατοικίες λιώνουν απλά με το ξύσιμο

Χρίστος Πιττάρας- Δήμαρχος Λατσιών 

Έχουμε επιβεβαιωθεί πανηγυρικά για αυτά που λέγαμε εδώ και μια δεκαετία και ευελπιστούμε ότι όσο πιο σύντομα γίνεται θα προχωρήσει το νομοσχέδιο. Ούτως ώστε να απομακρυνθούν οι άνθρωποι από τις επικίνδυνες πολυκατοικίες

Τα μέλη της επιτροπής προσφύγων είχαν σήμερα την ευκαιρία να διαβουλευθούν και μεταξύ τους  και για την σύσκεψη της Περασμένης Πέμπτης που συγκάλεσε ο Υπουργός Εσωτερικών ο οποίος την ερχόμενη Τρίτη θα βρεθεί στην επιτροπή  στον οποίον να τεθούν προτάσεις για βελτίωση του σχεδιασμού για αντιμετώπιση των προβλημάτων σε ακατάλληλες και προβληματικές πολυκατοικίες προσφυγικών συνοικισμών, τον οποίο ετοίμασε το τμήμα πολεοδομίας και ο Υπουργός ο εσωτερικών θα οδηγήσει το συντομότερο στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Νίκος Κέττηρος- Πρόεδρος Επιτροπής Προσφύγων 

Θα ζητήσουμε  οποιεσδήποτε διευκρινήσεις και ερωτήματα αλλά να ξέρετε ότι τα κοινοβουλευτικά κόμματα είναι και έτοιμα  να καταθέσουν και εισηγήσεις

Υπενθυμίζεται  πως από τις 358 πολυκατοικίες  οι 43 έχουν ήδη κριθεί ακατάλληλες,  στις οποίες θα δοθεί προτεραιότητα στην επιδιόρθωση ή ανακατασκευή ενώ προβλέπεται και η επιδιόρθωση των υπόλοιπων κτιρίων στη βάση ενός χρονοδιαγράμματος.

Νίκος Κέττηρος- Πρόεδρος Επιτροπής Προσφύγων

Το ότι συζητούμε επί  συγκεκριμένων προτάσεων +μας  ικανοποιεί σε ένα βαθμό σε 15 μέρες  εφόσον  εγκριθεί το σχέδιο από το Υπουργικό θα ενημερώσει  τότε και μόνο τους ανθρώπου αυτούς  οι οποίοι διαμένουν στις πολυκατοικίες για να μπορεί να τους δώσει κάποιες προτάσεις  σε ότι αφορά το ύψος επιδόματος ενοικίου.


«Είμαστε απελπισμένοι» 

Την τραγικότητα της κατάσταση περιγράφουν στον ΑΝΤ1 και οι ένοικοι των συνοικισμών Λατσίων, εκφράζοντας φόβους για την ζωή τους.

«Εγώ είμαι εγχειρισμένη στο πόδι βγαίνω και κατεβαίνω στο δεύτερο και δεν μπορώ, θα πέσει και το μπαλκόνι τους τηλεφώνησα και μου είπαν θα το δουν, θα το δουν ακόμα»

«Είμαστε απελπισμένοι  όλοι οι κάτοικοι, διότι η κατάσταση είναι απελπιστική. Αν γίνει σεισμός τι κάνουμε εδώ  με το παραμικρό ταρακούνημα θα μας τσιλήσουν όλους»

«Η κόρη μου η μικρή έπαιζαν κάτω στην αυλή έπεσαν τα κομμάτια της πολυκατοικίας , από θαύμα ζουν»

Οι κάτοικοι των πολυκατοικιών   έφτασαν στα όρια τους ζητώντας να βρεθεί  μια οριστική λύση άμεσα για να μπορούν ζουν με ασφάλεια.