Τηλεόραση Ραδιόφωνο
sd

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης κήρυξε σήμερα το πρωί την έναρξη του ΟΠΑΠ Μαραθώνιου Λεμεσού, που έγινε στο παραλιακό μέτωπο της πόλης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά την έναρξη του Μαραθωνίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «συγχαίρω του διοργανωτές, αυτός είναι ο 11ος Μαραθώνιος που γίνεται, χρειαζόμαστε περισσότερες τέτοιους είδους εκδηλώσεις.

Σημειώνω ότι υπάρχουν 3 χιλιάδες συμμετοχές από 70 χώρες, πέραν των συμπατριωτών μας, και σαφώς πρέπει να επενδύσουμε περισσότερο σε τέτοια μεγάλα αθλητικά γεγονότα που έχουν και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού στηρίζουν την προσπάθεια του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος.

Και φυσικά να σημειώσω τη σύμπραξη του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα και τη διαχρονική στήριξη του ΟΠΑΠ σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις», είπε ο Πρόεδρος, εκφράζοντας  ευχαριστίες προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΠΑΠ Κύπρου κ. Δημήτρη Αλετράρη.

Ερωτηθείς είπε «σαφώς θα προτιμούσα να τρέξω, το έκανα στο παρελθόν και υπόσχομαι ότι θα το κάνω και του χρόνου».

Σε ερώτηση με ποια ομάδα θα τρέξει, είπε «μπορώ να μπω σε πολλές ομάδες όπως αποδείχθηκε κατά την προεκλογική εκστρατεία. Θα ενθαρρύνω κάποιους από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου να τρέξουμε μαζί».

Σε ερώτηση αν τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου μπορούν να τρέξουν μαραθώνιο ή αγώνα ταχύτητας, ο Πρόεδρος είπε ότι «σίγουρα (η πολιτική) είναι μαραθώνιος και γενικότερα η πολιτική δεν είναι αγώνας 100 μέτρων. Τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου θα προετοιμαστούν αυτό τον χρόνο για να είναι σε θέση του χρόνου να ανταπεξέλθουν τουλάχιστον στα 5 χιλιόμετρα».