Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Να παραπεμφθεί σε δίκη και για τους θανάτους των άλλων δυο μικρότερων κοριτσιών της, της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας, ζητεί ο αρμόδιος εισαγγελέας για τη Ρούλα Πισπρίγκου, η οποία ήδη δικάζεται για την υπόθεση θανάτου της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας ζητά από το Δικαστικό Συμβούλιο να παραπέμψει την 34χρονη για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση για τους θανάτους της Μαλένας και Ίριδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί και την παράταση της προσωρινής κράτησης της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση της Μαλένας και της Ιριδας, το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλόγρηα αναφέρει ως αιτία θανάτου και στις δύο περιπτώσεις την ασφυξία. Επιβαρυντικό στοιχείο για τη Ρούλα Πισπιρίγκου υπήρξε το γεγονός ότι και οι δυο πράξεις έγιναν παρουσία της και μόνο, όπως και στην περίπτωση της Τζωρτζίνας, κάτι που σύμφωνα με το «κατηγορώ» της Δικαιοσύνης καταδεικνύει ένα συγκεκριμένο “modus operandi” που ακολουθούσε η κατηγορουμένη.

Για τη Μαλένα

Ειδικότερα, για την περίπτωση του θανάτου της 3,5 ετών Μαλένας οι γιατροί φαίνεται να περιγράφουν την εικόνα μιας μητέρας που φωνάζει αλλά το παιδί να είναι κρύο, με έναν από τους γιατρούς να καταθέτει χαρακτηριστικά για μια «εικόνα διακομιδής με ασθενοφόρο από απόσταση».

Οι εισαγγελικές αρχές έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στις καταθέσεις των γιατρών, αλλά και στο γεγονός ότι η Μαλένα περιγράφεται ως ένα παιδί κοινωνικό, χαρούμενο και πρόσχαρο, που έχει ξεπεράσει τη λευχαιμία. Οι γιατροί στις καταθέσεις του φέρονται να σημειώνουν ότι το παιδί έφυγε εντελώς ξαφνικά, κάτι που θα μπορούσε να δικαιολογηθεί μόνο αν βρισκόταν στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου, ενώ η Μαλενα το είχε ξεπεράσει και είχε ελεγχθεί ιατρικά πριν ξεκινήσει τη χημειοθεραπεία.

Για την Ίριδα

Τα σημάδια αίματος στο στόμα της 6 μηνών Ίριδας ήταν το σημαντικότερο στοιχείο που οδήγησαν τη Δικαιοσύνη στην κρίση ότι ο θάνατός της ήταν προϊόν εγκληματικής ενέργειας. Επιπλέον, η ύπαρξη αίματος αλλά και η νεκρική ακαμψία, που είχε ήδη επέλθει όταν έφτασαν οι διασώστες, που διαπίστωσαν ότι το παιδί ήταν κρύο, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος είχε επέλθει ώρες πριν κληθούν να συνδράμουν.

Πηγή: cnn.gr