Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Κοινωνία

Χατζηγιάννης στον ΑΝΤ1: «Η τύχη πάει σε αυτούς που ... δεν επαναπαύονται» (ΒΙΝΤΕΟ)

Με τη νέα του ιδιότητα ως υφυπουργός Πολιτισμού, βρέθηκε στο στούντιο του ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» ο Μιχάλης Χατζηγιάννης μιλώντας για τις προτεραιότητες, τα επόμενα βήματα αλλά και την κριτική που δέχεται μετά την υπουργοποίησή του.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού απαντώντας σε ερώτηση του Νικήτα Κυριάκου, «Κατά πόσο ήταν εύκολη η στροφή στον πολιτισμό», ανέφερε ότι «ήταν δύσκολη απόφαση γιατί έπρεπε να ζυγίσω τα πράγματα και να δω ποιες είναι οι προτεραιότητες μου. Ολοκληρωθήκαν 30 χρόνια μουσικής πορείας και σταδιοδρομίας. Νομίζω ότι πλέον μπορώ να βάλω μια άνω τελεία και να ασχοληθώ και με τον πολιτισμό». «Μπορώ να αναλώσω όλες μου τις δυνάμεις έτσι ώστε να διασφαλίσουμε τους ανθρώπους της τέχνης που είναι στο κενό και δεν έχουν νομική υπόσταση», πρόσθεσε. 

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης στη συνέχεια τόνισε ότι η γκάμα των προβλημάτων που έχει να διαχειριστεί είναι μεγάλη, υπενθυμίζοντας ότι για πολλά χρόνια ήταν στην «απέναντι πλευρά». 

Μιχάλης Χατζηγιάννης, Υφυπουργός Πολιτισμού

Γνωρίζω πως πρέπει να κινηθούμε.

Προχωρεί η κάρτα νέων

Στις προτεραιότητες του Υφυπουργείου σύμφωνα με τον κ.Χατζηγιάννη βρίσκεται η νομική προστασία του κάθε καλλιτέχνη αλλά και η δημιουργία της κάρτας νεολαίας πολιτισμού η οποία θα διαθέτει 350 ευρώ, με σκοπό όλοι οι ενήλικες άνω των 18, να μπορούν να παρακολουθούν θεάματα και παραστάσεις κυρίως από κύπριους καλλιτέχνες.

"Με εμπνέει ο τρόπος αντίληψης του Νίκου Χριστοδουλίδη"

Ο υφυπουργός Πολιτισμού αναφέρθηκε και στον ΠτΔ επισημαίνοντας ότι «έχει όραμα και συγκεκριμένες γραμμές, τις οποίες κάθε φορά θέτει με την ιδιαίτερη ενωτική διάθεση του.Με εμπνέει ο σύγχρονος τρόπος αντίληψης του για την αντιμετώπιση των προβλημάτων», επεσήνανε. 

Τέλος ο Μιχάλης Χατζηγιάννης μίλησε και για την μουσική και κατά πόσο θα μείνει μακριά από τον τομέα στον οποίιο καταξιώθηκε. «Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να συνδυάσω και τα δυο για ευνόητους λόγους. Αν και το να γράψεις μουσική ή να θέτεις στόχους δεν σου το απαγορεύει κανείς. Άλλωστε η τύχη πάει σε αυτούς που το παλεύουν και δεν επαναπαύονται», είπε.