Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γτ

Δεν περιλαμβάνεται οκτάχρονο κοριτσάκι, στους δεκατέσσερις νεκρούς από γρίπη κατά την χειμερινή περίοδο, όπως δημοσιοποιήθηκε χθες. Αυτό ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ η λοιμωξιολογος, Μαρία Κολιού, διευκρινίζοντας ότι έγινε κάποιο λάθος στην ημερομηνία γέννησης που δηλώθηκε για συγκεκριμένο άτομο.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι στους δεκατέσσερις νεκρούς, περιλαμβάνονται και νεαρά άτομα.

Η Μαρία Κολιού ανέφερε ότι, ανέφερε επίσης στο ΡΙΚ ότι συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές, ο αριθμός θανάτων από γρίπη είναι αυξημένος. Απέδωσε το γεγονός στα μειωμένα περιστατικά τα τελευταία δύο χρόνια - εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων - με αποτέλεσμα να μειωθεί η ανοσία του πληθυσμού.

Η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και μετά από περαιτέρω διερεύνηση των στοιχείων που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, το Υπουργείο Υγείας επιθυμεί να διευκρινίσει πως δεν υπήρξε θάνατος οκτάχρονου παιδιού από γρίπη τύπου Α΄ . Το εν λόγω περιστατικό αφορά ηλικιωμένο άτομο, το οποίο εισήχθη στο Γ.Ν. Λεμεσού στις 15/2/2023 και απεβίωσε 10 ημέρες μετά. Η λανθασμένη πληροφόρηση προέκυψε λόγω τυπογραφικού λάθους στη βάση δεδομένων του Υπουργείου Υγείας.