Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καταναλωτες

Ανήμερα της παγκόσμια ημέρας καταναλωτή, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών γιόρτασε για την συμπλήρωση μισού αιώνα από την ημέρα ίδρυσής του.

Με αφορμή τα πενήντα χρόνια δράσης, ο Σύνδεσμος οργάνωσε εκδήλωση κατά την οποία έγινε ανασκόπηση και σύγκριση των τότε προβλημάτων με τα σημερινά, με τους αρμοδίους να σημειώνουν πως πάνω - κάτω τα προβλήματα είναι τα ίδια, αν και έχουν περάσει πενήντα χρόνια.

Για την παγκόσμια ημέρα καταναλωτή μίλησε στον ΑΝΤ1 και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καταναλωτών Κύπρου, Μάριος Δρουσιώτης λέγοντας «Θέλουμε να υπάρχει μηχανισμός παρακολούθησης, να μην έρχεται ο καθένας αυθαίρετα και να λέει αυξήθηκαν ή μειώθηκαν, να υπάρχει ο μηχανισμός ώστε ο καθένας να μπαίνει στη θέση του ότι αυτή είναι η πραγματικότητα».

Ύστερα από πενήντα χρόνια ζωής ο Σύνδεσμος θέτει ως προτεραιότητα και ζητά από την Κυβέρνηση τον διορισμό Επιτρόπου του Καταναλωτή.

Ο αρμόδιος για τα δικαιώματα των καταναλωτών, υπουργός Εμπορίου, Γιώργος Παπαναστασίου, έστειλε μήνυμα πως στόχος του Υπουργείου είναι η άμεση λήψη μέτρων και πρωτοβουλιών που θα μειώσουν τον αρνητικό οικονομικό αντίκτυπο από την παγκόσμια οικονομική κρίση. Τόνισε ότι «Προτεραιότητά μας αποτελεί η μείωση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας, για να μειωθούν τα έξοδα των νοικοκυριών, αλλά και το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεών μας, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την παραγωγή και διάθεση ανταγωνιστικότερων προϊόντων.»

Τέλος, ο Υπουργός ανακοίνωσε πως έρχεται η ψηφιακή καταγραφή και παρακολούθηση των τιμών για όλα τα καταναλωτικά προϊόντα.