Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Παύλος Μυλωνάς Τετράμηνα

Η κοινοβουλευτική επιτροπή Παιδείας αρχίζει σύντομα τη συζήτηση με αφορμή την πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ για κατάργηση των τετραμήνων δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής Παύλος Μυλωνάς. Όπως ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1, «Η παιδεία είναι σε κωματώδη κατάσταση» και τα περιθώρια δράσης της Επιτροπής Παιδείας είναι περιορισμένα.

Αύριο η απόφαση για τα τετράμηνα

Ο κ. Μυλωνάς σημείωσε ότι αύριο αναμένεται η απόφαση του ΥΠΑΝ για τα τετράμηνα της φετινής χρονιάς και συγκεκριμένα για την βαρύτητα που θα έχουν στη βαθμολογία των εξετάσεων του πρώτου τετραμήνου. Η Υπουργός Παιδείας αναμένει μέχρι αύριο την γνωμάτευση της νομικής υπηρεσίας για ολόκληρη τη σχολική χρονία του 2022 - 2023, όπως είπε μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι».

Ανέφερε ακόμα ότι έχει επιδώσει το υπόμνημα της επιτροπής Παιδείας με τις σημειώσεις από 300 επισκέψεις σε σχολικές μονάδες κατά τη περσινή και φετεινή σχολική περίοδο. Επισκέψεις που όπως είπε, έγιναν σε νηπιαγωγεία, σε δημοτική, μέση και τεχνκή εκπαίδευση. Σκέφτομαι σε πόσο δύσκολη θέση βρίσκεται η υπουργός και όποιος υπουργός αναλαμβάνει το υπουργείο Παιδείας, ανέφερε. «Είναι τεράστια και συντριπτικά τα προβλήματα» είπε.  

Παύλος Μυλωνάς, Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας:

Θα ξεκινήσουμε σύντομα συζήτηση με αφορμή την πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ για την κατάργηση των τετραμήνων. Δεν έχουμε χρόνο.

Συνέχισε τονίζοντας και την θέση της κοινοβουλευτικής επιτροπής Παιδείας στο θέμα των τετραμήνων επισημαίνοντας ότι «Δεν μπορούμε να παρέμβουμε με άλλο τρόπο. Η βαρύτητα της βαθμολογίας των τετραμήνων είναι κάτι που αφορά την εκτελεστική εξουσία και μόνο. Οποιαδήποτε δική μας παρέμβαση στο κομμάτι αυτό είναι αντισυνταγματική.»

Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας:

Η διάθεση της Υπουργού Παιδείας είναι να παρέμβει, αν και κατά πόσο θα επιτραπεί εξαρτάται από την γνωμάτευση της νομικής υπηρεσίας.

Μεταξύ άλλων ανέφερε «Εμείς θα συμπορευθούμε με τις δυνάμεις που έχουμε. Θα παλέψουν για την κατάργηση των τετραμήνων και της αποκατάστασης της αδικίας που καταγράφηκε τον Φεβρουάριο για τους μαθητές.»

Τέλος, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας τόνισε ότι η παιδεία του τόπου είναι σε κωματώδη κατάσταση, προσθέτοντας ότι τέτοιες καταστάσεις δεν αντιμετωπίζονται με μεμονωμένες ενέργειες αλλά χρειάζονται ριζικές αλλαγές.

Παύλος Μυλωνάς, Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας:

Ίσως να μην μπορεί το σύστημα να ακολουθήσει τις ανάγκες της κοινωνίας και του λαού.