Τηλεόραση Ραδιόφωνο
βροχές καταιγίδες

Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας, αυτό είναι το σκηνικό του καιρού που θα μας συντροφεύσει τις επόμενες μέρες σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Πιο αναλυτικά, σήμερα, αρχικά ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Σταδιακά ο καιρός θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος από μέσες νεφώσεις και αναμένονται τοπικά, ελαφρές κυρίως, βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ και σύντομα τοπικά στα νότια και βορειοδυτικά ισχυροί 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και αργότερα τοπικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 στα νοτιοανατολικά και βόρεια παράλια, γύρω στους 20 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 και τοπικά μέτριοι 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη και τοπικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, την Παρασκευή το βράδυ και το Σάββατο, χιονόνερο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή πτώση μέχρι το Σάββατο και μικρή άνοδο την Κυριακή για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.