Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αρχαία Λεμεσός

Αρχαίο τάφο έφεραν στο φως εκσκαφές για το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο του κέντρου της Λεμεσού, στην περιοχή της Τζαμούδας, χωρίς να έχει προκληθεί ιδιαίτερο πρόβλημα στην πρόοδο των εργασιών, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση του το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο τάφος ανάγεται στην Ύστερη Εποχή του Χαλκού (1600-1050 π.Χ.) και εντός του εντοπίστηκαν, μέχρι στιγμής, δυο ανθρώπινοι σκελετοί και διάφορα κτερίσματα (αγγεία).

Οι ανασκαφές για αποκάλυψη των ευρημάτων αναμένεται, σύμφωνα με ενημέρωση από το Τμήμα Αρχαιοτήτων, να διαρκέσουν μέχρι τις 17 Μαρτίου, ενώ με την ολοκλήρωση της ανασκαφικής δραστηριότητας και την μετακίνηση των ευρημάτων στις αποθήκες του Τμήματος Αρχαιοτήτων, θα μπορούν αυτά να μελετηθούν και να αξιολογηθούν από τους αρμόδιους αρχαιολόγους.

Η ανακοίνωση σημειώνει ότι η περιοχή παρουσιάζει αρχαιολογικό ενδιαφέρον και έχουν βρεθεί κατά καιρούς και άλλοι προϊστορικοί τάφοι της Μέσης και Ύστερης Εποχής του Χαλκού και γι’ αυτό έχει προβλεφθεί από το ΣΑΛΑ ότι το αντιπλημμυρικό έργο στο κέντρο της πόλης γίνεται υπό τη συνεχή παρουσία αρχαιολόγου, τόσο για την προστασία των αρχαιοτήτων, όσο και για την απρόσκοπτη συνέχιση των κατασκευαστικών εργασιών.

Ο εντοπισμός του τάφου δεν έχει προκαλέσει, μέχρι στιγμής, ιδιαίτερα προβλήματα στην πρόοδο των εργασιών, ωστόσο, το ΣΑΛΑ ζήτησε από το Τμήμα Αρχαιοτήτων όπως εργαστεί εκτός ωρών εργασίας, με σκοπό την τάχιστη αποκάλυψη και μετακίνηση των ευρημάτων, καταλήγει η ανακοίνωση.