Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γερ

Μέσα στην ανείπωτη θλίψη που προκάλεσε το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, μήνυμα αισιοδοξίας στέλνει ένας 7χρονος «μαχητής» της ζωής που σώθηκε από το μοιραίο «Intercity 62» όταν επέστρεφε από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου, καθώς είχε επισκεφθεί την πρωτεύουσα για να κάνει την θεραπεία του για τον καρκίνο στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων «Ελπίδα» Αγίας Σοφίας.

«Θαύμα ήταν. Σκίστηκε η λαμαρίνα σε ένα σημείο, εκεί στο βαγόνι τους. Βγήκαν από μία τρύπα βοηθήσαν και κάτι παιδιά που ήταν μαζί στην ίδια την καμπίνα και μπόρεσαν και βγήκαν. Βγήκαν από τους πρώτους γι’ αυτό βγήκαν λιγότερο τραυματισμένοι. Είχε κάτι μώλωπες στον αυχένα, λίγο κάτω από το ματάκι του, στην μέση του είχε λίγο, στην κοιλιά του, είχε κάτι μώλωπες» εξήγησε.

Το μεγαλύτερο τραύμα όμως για τον 7χρονο είναι εκείνο που χαράκτηκε στη ψυχή του μετά την περιπέτεια που παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας του παιδιού «δεν ήθελε να πεθάνει, δεν ήθελε να καεί, του έχει μείνει».

«Κάποιες στιγμές και αυτό το λέει, το αναφέρει ότι δεν ήθελε να πεθάνει, δεν ήθελε να καεί. Του έχει μείνει. Ο μικρός μου έχει καρκίνο. Από το νοσοκομείο γυρνούσαμε, από το Ελπίδα από κάτω, είχαμε κάνει κάτι εξετάσεις. Και γυρνούσαμε με το τρένο εκείνη την ημέρα. Γενικά ήμασταν από τους τυχερούς, αλλά δεν μπορούμε να χαρούμε, τόσα παιδιά φύγανε», δήλωσε.