Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πειραγμένο αυτοκίνητο

Πέραν των 100 παραβάσεων τροχαίας διαπιστώθηκαν και καταγγέλθηκαν κατά τη διάρκεια τροχονομικών ελέγχων που έγιναν στην επαρχία Αμμοχώστου το τελευταίο 48ωρο, στο πλαίσιο των δράσεων της Αστυνομίας για τη μείωση των οδικών συγκρούσεων και την αύξηση της ασφάλειας κατά τις διακινήσεις των πολιτών στο οδικό δίκτυο.

Κατά τη διάρκεια συντονισμένων επιχειρήσεων που διενεργήθηκαν το τελευταίο διήμερο, στην επαρχία Αμμοχώστου, με επίκεντρο τις περιοχές Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας, διαπιστώθηκαν και καταγγέλθηκαν συνολικά 110 παραβάσεις τροχαίας, που αφορούσαν κυρίως σε παραβάσεις που συγκαταλέγονται στις κύριες αιτίες πρόκλησης οδικών συγκρούσεων, όπως είναι η υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, η παράλειψη χρήσης ζώνης ασφαλείας από οδηγούς και επιβάτες οχημάτων, και οι παραβάσεις σημάτων τροχαίας.

Διαπιστώθηκαν και καταγγέλθηκαν επίσης, διάφορες άλλες σοβαρές παραβάσεις τροχαίας, όπως είναι η οδήγηση οχήματος από πρόσωπα που δεν είναι κάτοχοι άδειας οδήγησης και που δεν καλύπτονταν από πιστοποιητικό ασφάλισης, ενώ σε τεχνικούς ελέγχους που έγιναν κατά τη διάρκεια των τροχονομικών ελέγχων, διαπιστώθηκαν και καταγγέλθηκαν και παραβάσεις σχετικά με φθαρμένα ελαστικά οχημάτων και με φώτα οχημάτων που δεν λειτουργούσαν.

Κατά τους ελέγχους κατακρατήθηκαν εννέα αυτοκίνητα και δύο μοτοσικλέτες, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων σε σχέση με παραβάσεις τροχαίας, ενώ άλλο ένα αυτοκίνητο κατακρατήθηκε για σκοπούς διερεύνησης υπόθεσης παραποίησης των μηχανικών και τεχνικών χαρακτηριστικών του, αφού έφερε εμφανείς τροποποιήσεις που αυξάνουν την ιπποδύναμη του οχήματος.

πειραγμένο αυτοκίνητο
πειραγμένο αυτοκίνητο

Τέλος, έγιναν συνολικά δέκα έλεγχοι για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης και δύο έλεγχοι οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών, χωρίς ωστόσο να προκύψουν οποιεσδήποτε σχετικές παραβάσεις.

Στις επιχειρήσεις τροχονομικών ελέγχων συμμετείχαν μέλη του Τμήματος Τροχαίας Αμμοχώστου και του Αστυνομικού Σταθμού Παραλιμνίου. Μέσω των καθημερινών τροχονομικών ελέγχων, αλλά και με τη διαρκή ενημέρωση του κοινού, η Αστυνομία Κύπρου δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση των παραβάσεων τροχαίας, με στόχο την αποτροπή των σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων, την εμπέδωση οδικής συνείδησης και την αύξηση του αισθήματος ασφάλειας στο οδικό δίκτυο.