Τηλεόραση Ραδιόφωνο
σταθμάρχες Τέμπη

Στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Το Πρωινό» μίλησαν οι πρωταγωνιστές των συνομιλιών από τα ηχητικά ντοκουμέντα στα σταθμαρχεία που μιλούσαν για σουβλάκια και σεξ, συνομιλίες που έχουν προκαλέσει αίσθηση, μετά την τραγωδία στα Τέμπη. Μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα ο δικηγόρος θυμάτων του δυστυχήματος Αλέξης Κούγιας ανέφερε ότι πρέπει να διερευνηθεί και το τι έγινε στον σταθμό Θεσσαλονίκης όπου φορτώθηκε η εμπορική αμαξοστοιχία που ενεπλάκη στο δυστύχημα.  

Οι εξηγήσεις για τα ηχητικά ντοκουμέντα

Στο ηχητικό ντοκουμέντο με την συνομιλία για τα σουβλάκια ένας εκ των συμμετεχόντων είναι ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας 56 ο οποίος μιλά με τον σταθμάρχη του περιφερειακού σταθμού.

Ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας 56, μιλώντας στον ΑΝΤ1, παραδέχτηκε ότι είναι αυτός που ακούγεται στην συγκεκριμένη συνομιλία. Όπως είπε η συνομιλία δεν είναι μεσω ασυρμάτου, αλλά ο ίδιος παίρνει από το κινητό του στα σταθερό τηλέφωνο του σταθμάρχη. Κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για υποκλοπή της συνομιλίας και προανήγγειλε ότι θα κινηθεί νομικά.

 Όπως είπε πήρε από το κινητό του τηλέφωνο στον σταθμό και ζήτησε ένα τηλέφωνο για delivery, καθώς όπως ανέφερε ο ίδιος μαζί με ακόμα έναν συνάδελφο του ήταν νηστική όλη την ημέρα. Σημείωσε ακόμα ότι οι «συνομιλίες που μας ενδιαφέρουν είναι τι έκανε αυτός ο άσχετος σταθμάρχης», ενώ αναρωτήθηκε γιατί δεν βγάζουν την συνομιλία στην οποία όπως υποστήριξε πήγε στα Τέμπη και έσωσε ανθρώπους. Παράλληλα, ο μηχανοδηγός υποστήριξε ότι πριν γίνει το δυστύχημα με το Intercity 62 αποσόβησαν και άλλη σύγκρουση.

Στην συνέχεια στην εκπομπή παρουσιάστηκε  το ηχητικό ντοκουμέντο όπου ο περιφερειακός σταθμάρχης  ακούγεται με τον συνομιλητή του να μιλά για σεξ, κάνοντας αστεία.

Όπως είπε ο περιφερειακός σταθμάρχης στον ΑΝΤ1, κάνουν αστεία μεταξύ τους γιατί γνωρίζονται χρόνια και υπάρχει οικειότητα, ενώ όπως υποστήριξε η συνομιλία έγινε σε φάση που δεν υπήρχε φόρτος εργασίας.

 Ανέφερε, ωστόσο, ότι η συνομιλία ήταν εν ώρα εργασίας, την ημέρα του δυστυχήματος αλλά πολύ νωρίτερα.

Ο περιφερειακός σταθμάρχης ανέφερε ακόμα ότι υπάρχουν ελλείψεις, «φωνάζουμε χρόνια ότι χρειάζεται προσωπικό» και πρόσθεσε ότι έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης ο σταθμάρχης, «αλλά είναι άπειρος»

Σχετικά με τον σταθμάρχη που φέρεται να έφυγε νωρίτερα από την θέση του το μοιραίο βράδυ, είπε ότι δεν είναι άμοιρος ευθυνών, «αλλά μην του ρίξουμε όλοι την ευθύνη πάνω του».

 

Κούγιας: Έρευνα πολιτικών προσώπων σε βάθος 15ετίας

Στο μεταξύ, το δυστύχημα στα Τέμπη ενδέχεται να έχει προεκτάσεις που δεν φανταζόμαστε, αναφέρθηκε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Καλημέρα Ελλάδα, με φιλοξενούμενο τον δικηγόρο των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη Αλέξη Κούγια. Όπως αναφέρθηκε, θα πρέπει να διερευνηθεί και τι έγινε στον σταθμό Θεσσαλονίκης όπου φορτώθηκε το τρενο και να μην επικεντρώνονται οι έρευνες στον σταθμάρχη της Λάρισσας και τον επιθεωρητή.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η διερεύνηση ποινικών υποθέσεων μπορεί να φτάσει μέχρι και φυσικά πρόσωπα σε βάθος15ετίας. Πρόσθεσε ακόμα ότι οι συγγενείς των θυμάτων δεν ενδιαφέρονται για τις κρατικές αποζημιώσεις.