Τηλεόραση Ραδιόφωνο
σκύλος λαγός.
Φώτο Αρχείου

Εξώδικο πρόστιμο ύψους €11.300 εξέδωσε χθες η Υπηρεσία Θήρας σε 39χρονο ο οποίος εντοπίστηκε να εκπαιδεύει τα κυνηγετικά του σκυλιά σε μη επιτρεπόμενη περιοχή.

Πρόκειται για 39χρονο μόνιμο κάτοικο Πάφου ο οποίος εντοπίστηκε να εκπαιδεύει τέσσερα σκυλιά στην περιοχή Πότιμα στην Κισσόνεργα η οποία δεν είναι επιτρεπόμενη περιοχή κυνηγίου, ούτε και καθορισμένη ως περιοχή εκπαίδευσης κυνηγετικών σκύλων.

Οι περιπέτειες για τον 39χρονο άρχισαν σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Πάφου, Μιχάλη Νικολάου, στις 12:40 το μεσημέρι όταν μέλη της Υπηρεσίας Θήρας που βρίσκονταν σε περιπολία στην πιο πάνω περιοχή, εντόπισαν τέσσερις σκύλους να κυνηγούν και ο ένας από αυτούς να έχει στο στόμα φρεσκοσκοτωμένο λαγό.

Αποτέλεσμα να εισπράξει εξώδικο 11,300 ευρώ, εκ των οποίων οι 10,000 Ευρώ είναι για θανάτωση λαγού σε κλειστή περίοδο κυνηγίου, τα 1,000 για σύλληψη λαγού σε απαγορευμένη περιοχή κυνηγίου και τα 300 Ευρώ γιατί κυνηγούσαν οι σκύλοι του σε απαγορευμένη και σε περιοχή στην οποία δεν επιτρέπεται η εκπαίδευση σκύλων.