Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Ο «πρέσβης» της Τουρκίας στα κατεχόμενα, Μετίν Φεϊζίογλου δήλωσε ότι όλοι οι σεισμοπαθείς που έφθασαν από την Τουρκία στα κατεχόμενα μαζί με τις οικογένειες τους, θα πρέπει να αποταθούν στην «πρεσβεία» της Τουρκίας στην κατεχόμενη Λευκωσία και το «προξενείο» στην Αμμόχωστο, για να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους, προκειμένου να μην χάσουν το δικαίωμα ψήφου τους για τις Προεδρικές και τις Βουλευτικές Εκλογές που θα διεξαχθούν στην Τουρκία στις 14 Μαΐου.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει σήμερα ότι μιλώντας σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε, ο κ. Φεϊζίογλου κάλεσε τους σεισμοπαθείς από την Τουρκία να μεταβούν στα γραφεία της «πρεσβείας» για να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους μεταξύ των ημερομηνιών 14-18 Μαρτίου.

Όπως εξήγησε, οι σεισμοπαθείς που βρίσκονται στα κατεχόμενα, θα έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές με την επίδειξη της ταυτότητας τους. Ανέφερε ότι η εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους μπορεί να γίνει είτε με υποβολή αίτησης επί τόπου στα γραφεία της «πρεσβείας» στα κατεχόμενα, είτε ηλεκτρονικά.