Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κθκθ

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εναντίον άνδρα ηλικίας 37 ετών από τη Συρία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση που αφορά παράνομη είσοδο στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και υποβοήθηση προσώπου τρίτης χώρας να εισέλθει παράνομα στην Δημοκρατία.

Σε ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας αναφέρεται ότι «το μεσημέρι της Κυριακής 12 Μαρτίου, εντοπίστηκε από τα ραντάρ της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, ύποπτο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του ακρωτηρίου Γκρέκο. Λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι, το ύποπτο σκάφος εντοπίστηκε και ανακόπηκε από σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, οκτώ ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του ακρωτηρίου Γκρέκο».

Προστίθεται ότι «στο σκάφος μήκους πέντε περίπου μέτρων, επέβαιναν 18 συνολικά άντρες, μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στη μαρίνα της Αγίας Νάπας. Σύμφωνα με μαρτυρία που εξασφαλίστηκε, οδηγός του σκάφους ήταν άνδρας ηλικίας 37 ετών, ο οποίος συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος».

Μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, οι παράτυποι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας παράτυπων μεταναστών «Πουρνάρα».

Ο 37χρονος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης για οκτώ μέρες.

Εναντίον του διερευνώνται αδικήματα που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομης εισόδου στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, υποβοήθησης προσώπου τρίτης χώρας για παράνομη είσοδο στην Κυπριακή Δημοκρατία, υποβοήθηση προσώπου τρίτης χώρας με πρόθεση και με σκοπό αποκόμισης κέρδους και μεταφορά προσώπου διά υδάτινης οδού με μία ασφαλή υπερφορτωμένο σκάφος.

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου διερευνά την υπόθεση.