Τηλεόραση Ραδιόφωνο
νεκρή γυναίκα Πέτρα Ρωμιού

Ανατροπή δεδομένων και χειροπέδες σε 30χρονο έφεραν τα αποτελέσματα την πολύωρης νεκροτομής που διενεργήθηκε χθες επί της σωρού της 28χρονη Ουκρανής η οποία βρέθηκε νεκρή το πρωί του Σαββάτου στην παραλία της Πέτρας του Ρωμιού.

Στο σώμα της άτυχης γυναίκας οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου εντόπισαν σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης και στραγγαλισμού. 

Σύμφωνα με τον Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου, Μιχάλη Νικολάου, « τα ευρήματα οδηγούν ότι ο θάνατος της προήλθε από εγκληματική πράξη. Συγκεκριμένα έχει εντοπιστεί κάταγμα σε σημείο του  υοειδές οστού το οποίο παρουσιάζεται κυρίως σε υποθέσεις στραγγαλισμού και σπάνια παρουσιάζεται σε περιπτώσεις πτώσεως από ύψος. Επίσης έχουν εντοπιστεί εξωτερικές σωματικές κακώσεις που υποδηλούν σεξουαλική κακοποίηση καθώς και κάποιες άλλες κακώσεις οι οποίες ίσως ήταν αδύνατον  να προκληθούν από την πτώση από ύψος αλλά προκλήθηκαν από κάποιαν άλλη αιτία».

Αίτημα του υπόπτου για δεύτερη νεκροτομή 

Οι δικηγόροι του υπόπτου υπέβαλαν αίτημα για διενέργεια δεύτερης νεκροτομής στην οποία να παρίσταται ιδιώτης ιατροδικαστής. Το εν λόγω αίτημα μελετάται από τη Νομική Υπηρεσία.

Οι αντιφάσεις

Οι αρχές όπως ανέφερε αρμόδια πηγή στον ΑΝΤ1 είχαν από την πρώτη στιγμή αμφιβολίες για κάποιες πτυχές της υπόθεσης, αφού ο 30χρονος ύποπτος φέρεται να υπέδειξε τέσσερα διαφορετικά σημεία στους αστυνομικούς στην προσπάθεια του να υποδείξει το ακριβές από το οποίο έπεσε η 28χρονη.  

Σύμφωνα με τον κ. Νικολάου, «λόγω αυτών των δεδομένων ο ύποπτος έχει συλληφθεί. Ο ίδιος εμμένει στους αρχικούς ισχυρισμούς αρνείται την διάπραξη οποιουδήποτε εγκλήματος και ισχυρίζεται ότι μετέβησαν στην εν λόγω περιοχή το πρωί του Σαββάτου για περίπατο».

Εναντίον του 30χρονου έχει εξασφαλιστεί διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών για διευκόλυνση των ερευνών και ανακρίσεων που βρίσκονται ακόμη στο αρχικό τους στάδιο.

Απαντήσεις σε κλειστά κυκλώματα

Οι ανακριτές κατάφεραν να συλλέξουν υλικό από κλειστά κυκλώματα τόσο από το κλαμπ όπου διασκέδαζαν την Παρασκευή το βράδυ ο 30χρονος και η άτυχη νεαρή, αλλά και από τη διαδρομή μέχρι την Πέτρα του Ρωμιού.

Μέσα από αυτά θα προσπαθήσουν να λάβουν κάποιες απαντήσεις που θεωρούν σημαντικές για την πορεία των ερευνών ενώ το όχημα του 30χρονου αναμένεται  να περάσει από σχολαστικό έλεγχο των μελών της εγκληματολογικής.