Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Τον Υπουργό Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας, Khalid Al-Falih, δέχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη, κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν τρόποι για την περαιτέρω εμβάθυνση και επέκταση της διμερούς συνεργασίας, η οποία ενισχύεται συνεχώς από το 2017 και εντεύθεν.

Όπως αναφέρεται, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και ο Υπουργός Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας αναφέρθηκαν ακόμη στη σημασία της υπογραφής, σήμερα, του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας και του Υπουργείου Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι τονίστηκε η βούληση των δύο χωρών για συνεργασία, μεταξύ άλλων, στους τομείς της Ναυτιλίας, του Τουρισμού, της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών, των Οικονομικών Υπηρεσιών και της Ενέργειας.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «σημειώθηκε η βούληση εκατέρωθεν να προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση των υπόλοιπων συμφωνιών που εκκρεμούν σε τομείς, όπως ο Τουρισμός και η Ανώτερη Εκπαίδευση, και σημειώθηκε η αμοιβαία επιθυμία όπως οι Κυβερνήσεις των δύο χωρών θεσμοθετήσουν ένα πλαίσιο συνεργασίας, έτσι ώστε πέραν της ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας ενθαρρυνθεί η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα Κύπρου και Σαουδικής Αραβίας».

Επιπλέον, αναφέρεται ότι στο πλαίσιο της συζήτησης, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και ο Υπουργός Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας εξέφρασαν ικανοποίηση για το γεγονός ότι τον ερχόμενο μήνα αναμένεται να ξεκινήσουν απευθείας πτήσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απηύθυνε πρόσκληση προς τον Διάδοχο του Θρόνου της Σαουδικής Αραβίας για να επισκεφθεί την Κύπρο, καταλήγει η ανακοίνωση.