Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ηπα πυροβολισμοί

Τον γύρο των social media κάνει ένα σοκαριστικό βίντεο που δείχνει αστυνομικούς στις ΗΠΑ να σταματάνε για έλεγχο έναν 25χρονο και οι σφαίρες να πέφτουν «βροχή». Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε την 1η Μαρτίου στην Γιούτα με τον νεαρό να χάνει την ζωή του. 

Το βίντεο δόθηκε στην δημοσιότητα από τις Αρχές των ΗΠΑ και δείχνει τους αστυνομικούς στην Γιούτα να σταματούν τον 25χρονο Τσέις Άλαν σε προάστιο του Σολτ Λέικ Σίτι, ζητώντας του να τους δώσει άδεια κυκλοφορίας και δίπλωμα οδήγησης. Στο ίδιο βίντεο φαίνεται ο νεαρός να μην συνεργάζεται και να εκστομίζει αντικυβερνητικές θέσεις.

Κάποια στιγμή, σύμφωνα με την εκδοχή των Αρχών, οι εμπλεκόμενοι ένστολοι είδαν τον 25χρονο να προσπαθεί να πιάσει κάτι που έμοιαζε με θήκη όπλου ή όπλο. «Όπλο, όπλο, όπλο» ακούγονται να φωνάζουν οι αστυνομικοί πριν να ρίξουν «βροχή» τις σφαίρες στον νεαρό.

Δείτε το βίντεο:

Παρουσιάζοντας το βίντεο ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας αναγνώρισε, πάντως, ότι η εικόνα από τις κάμερες στις στολές των αστυνομικών δεν είναι καθαρή καθώς το πλάνο που θα έπρεπε να δείχνει τη θήκη του όπλου μπλοκάρεται από την πόρτα του αυτοκινήτου και από έναν αστυνομικό που έχει σκύψει μέσα στο όχημα.

Στη συνέχεια, ωστόσο, του βίντεο και στις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από τη Σήμανση μετά τους πυροβολισμούς φαίνεται ένα περίστροφο στο πάτωμα του αυτοκινήτου. Στις ίδιες εικόνες φαίνεται μια θήκη όπλου στον γοφό του 25χρονου.

Η οικογένεια του 25χρονου, ο οποίος κατέληξε στο νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε μετά τους πυροβολισμούς, κατηγορεί την αστυνομία για «βάναυσο φόνο» υποστηρίζοντας ότι νεαρός «πιθανότατα τρομοκρατήθηκε» από την παρουσία των αστυνομικών.

Πηγή: Newsit.gr